Slovenske ceste

FOTO: Led je prebil steklo, delci pa so voznika porezali po glavi

S.R.
9. 1. 2019, 10.58
Posodobljeno: 9. 1. 2019, 10.58
Deli članek:

Dolenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, ki sta bili posledica malomarnosti voznikov tovornih vozil.

PP Sevnica
Posledice včerajšnje prometne nesreče.

Včeraj malo pred 9. uro je na avtocesti iz smeri Obrežja proti Novem mestu s tovornega vozila padel led na vetrobransko steklo zadaj vozečega osebnega avtomobila. V nesreči je na srečo nastala le materialna škoda.

Ob približno 13.30 uri pa so sevniški policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti med Tržiščem in Mokronogom. V tej sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Policisti so ugotovili, da je v ovinku s strehe tovornjaka bosanskih registrskih oznak padla ledena plošča, ki je priletela v vetrobransko steklo tovornjaka slovenskih registrskih oznak. Led je prebil steklo, delci stekla pa so voznika poškodovali po glavi, sporočajo iz PU Novo mesto. Povzročitelj je bil nagrajen z globo.

PP Sevnica
Posledice včerajšnje prometne nesreče.

Pozor! 

Policisti opozarjajo, da lahko padec snega ali ledu razbije vetrobransko steklo na vozilu, posledično pa se lahko poškoduje voznik.
Predvsem pri večjih hitrostih se lahko pripetijo tudi hujše prometne nesreče. Zakon o pravilih cestnega prometa sicer določa, da na "motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost."

PP Sevnica
Posledice včerajšnje prometne nesreče.

PP Šentjernej
Vetrobransko steklo se v prvi nesreči na srečo ni razbilo.