Fanatičen islamist

Pred očmi štirih otrok zaklal soprogo Aurelio: »bil je tempirana bomba«

R.T.
9. 1. 2019, 08.30
Posodobljeno: 9. 1. 2019, 08.37
Deli članek:

V Avstriji je včeraj 37-letni islamist Senol D. pred očmi otrok umoril soprogo Aurelio.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Avstrijsko mesto Amstetten in celo državo je včeraj pretresel grozljiv zločin, ki ga je zagrešil 37-letni islamist Senol D. V Turčiji rojeni fanatik je pograbil kuhinjski nož terz njim dvakrat zabodel svojo soprogo in mati štirih otrok Aurelio. Ta je po začetnemu napadu poskušala pobegniti, a ji je pri vhodnih vratih zadal še tretjo vbodno rano. Vse skupaj se zgodilo pred očmi otrok, starih 1, 3, 9 in 19 let. 

»Vedno sem pravila, da je ta moški tempirana bomba. Bil je povsem zmeden, nenehno je razpredal o islamu, v katerega je poskušal spreobrniti vse 'nevernike',« je za avstrijski Kronenzeitung dejala ena od sosed. 

Vera mu je omračila um 

Da je bil Senol povsem fanatičen vernik, priča tudi dejstvo, da ga je povsem razhudilo, kadar je Aurelia domovanje zapustila brez burke, da se je potikal po igriščih, božičnih sejmih in soseski ter razpredal o islamu, »brezbožnikih« in »zlobi.« Sosedje so ga dobro poznali, saj je bil s svojimi poskusi, da bi ljudi spreobrnil k islamu, zelo vsiljiv. Trkal je na vrata, zvonil in sosedom ušesa polnil z vero. Stopnjevalo se je do te mere, da so se ga mnogi celo bali, nekateri pa so ga prijavili tudi policiji, a je imela ta zavezane roke, saj nikoli ni nastopal agresivno. Vse do včerajšnjega dne, ko je v mlaki krvi končala Aurelia.