JAGODNI IZBOR

Voznik trčil v mamuta, ki pa ni življenjsko ogrožen

S.S.
31. 12. 2018, 21.50
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PU Kranj
Policisti domnevajo, da je zaspal za volanom …

10. Ljubljanski policisti so obravnavali poskus ropa v baru v Šiški. Neznanec je z imitacijo pištole od natakarice terjal denar, ko pa je v lokal vstopila stranka, se je prestrašil in zbežal.

9. V Brezovici pri Metliki so nepridipravi vlomili v zidanico. Lastnik pogreša kotel za žganjekuho, motorno žago, litoželezno peč in kubični meter lesa za kurjavo. Škode je za več kot tisočaka.

8. V Izoli je nekdo vlomil v lokal in ukradel kovinsko škatlo z biljardnimi kroglami in 25 evrov gotovine.

7. V Laškem so neznanci vlomili v prostore kmetijske zadruge. Pogrešajo 21 polnih plinskih jeklenk. Škode je za skoraj tisočaka.

6. Črnomaljski policisti so obravnavali vlom v hišo. Nepridiprav je odmontiral radiator in povzročil za okrog 700 evrov škode.

5. V Dutovljah je grešnik vlomil v župnišče. Duhovnik pogreša kuverto z denarjem.

4. Za Bežigradom v Ljubljani so nepridipravi vlomili v kavomat, iz katerega so potem izbezali nekaj drobiža.

3. Policisti so prejeli obvestilo, da je na odpad v Latkovi vasi nekdo odložil vreče smeti. V eni od vreč je bilo 700 gramov gospodarskega eksploziva, ki so ga prevzeli bombni tehniki policije.

2. Jeseniški policisti so obravnavali tatvino oblačil iz športne trgovine. Na delu sta bila moška, eden je bil do izvršitve kraje prikovan na invalidski voziček, ki ga je med pobegom pustil na »kraju zločina«.

1. Na Kokrici je voznik trčil v mamuta. V krožišču je zapeljal naravnost in povzročil prometno nesrečo. »Mamut ni življenjsko ogrožen in upamo, da se bo kip dalo popraviti. Voznika so policisti kaznovali z globo. Domnevno je zaspal za volanom, čeprav do tovrstnih nesreč prihaja tudi zaradi uporabe mobilnih telefonov ter nepozornosti na promet,« so sporočili s kranjske policijske uprave.