Kaj so posnele kamere

VIDEO: Razkrivajo: razkosanega novinarja naj bi prinesli v teh kovčkih

T.L.
31. 12. 2018, 20.35
Posodobljeno: 31. 12. 2018, 21.42
Deli članek:

Turška televzija je objavila nov posnetek moških, ki so v rezidence savdskega konzula prinesli pet kovčkov. Turki domnevajo, da se v njih skriva razkosano truplo ubitega novinarja.

Reuters
Džamal Hašodži

O tragični usodi novinarja Džamala Hašodžija svetovni mediji vsakodnevno ne poročajo več na naslovnicah, Savdski Arabiji pa kljub vsem poskusom ni uspelo, da bi "zgodbo pokopala". Delno jim to ni uspelo tudi zaradi Turčije, saj turški mediji od časa od časa objavljajo nove posnetke, ki naj bi razkrivali, kaj se je dogajalo v prostorih savdskega konzulata v Istanbulu 2. oktobra letos, ko je Hašodži vstopil v njihove prostore in izginil za vedno. Njegovega trupla namreč preiskovalci do današnjega dne še vedno niso našli. 

twitter/AHaber
Moški s kovčki.

Zdaj pa je turška provladno usmerjena televizijska mreža AHaber predvajala posnetek nadzornih kamer, ki prikazuje moške, ki v rezidenco savdskega konzula Mohameda al Otaibija prinašajo kovčke. V njih naj bi bili, kot poroča televizija, deli telesa ubitega novinarja Hašodžija, moški pa so na konzulov dom prinesli pet kovčkov.

Agencija Reuters je za komentar posnetka prosila savdijske oblasti, ki pa se niso odzvale.