USPEH

S Tošetom Proeskim je pil sladko rdeče vino

S.N.
31. 12. 2018, 21.32
Deli članek:

Glasbenik Dragan Stevanović se je pred tremi leti prijavil na legendarno srbsko oddajo Zvezde Granda. A Ljubljančana srbsko-črnogorskih korenin uspeh, da je med tisočimi kandidati pristal med stotimi, ki so lahko zapeli pred kamero in strogo žirijo, ni uspaval, temveč spodbudil.

Osebni arhiv
Postavni pevec Dragan Stevanović je pravi šarmer s prelepim glasom.

Dragan je najbolj zadovoljen s svojima skladbama Mantra in Leto ljubavi, ki sta na youtubu v kratkem času dosegli izjemne uspehe, dnevno njegove skladbe vrti najbolj poslušan slovenski radio, Radio Aktual, vabila za nastope pa se vrstijo drugo za drugim. 

A postavnemu mladeniču je kljub uspehom nekaj manjkalo – odkar je namreč stopil na glasbeno pot, je čutil, da je dolžan poklon svojemu vzorniku, tragično preminulemu makedonskemu pevcu Tošetu Proeskemu. In pred božičnimi prazniki je sam sebi podaril najlepše darilo – cover skladbe Žao mi je.

Osebni arhiv
Dragan se lahko pohvali s številnimi skladbami in videospoti.

Dragan nam je zaupal, da je v studijskem ustvarjanju ob prepevanju Toeštove skladbe pogosto čutil dvoje vrst občutkov: malce stisnjeno srce zaradi Tošetove smrti in toploto ob dejstvu, da je s svojim coverjem postal del Tošetovega glasbenega sveta. »Tošeta smatram za enega najboljših glasbenikov, kar jih je kdaj živelo in jih še živi. Poleg njegovih izjemnih pevskih kvalitet pa je bil po pripovedovanju tistih, ki so imeli to srečo, da so se z njim družili, tudi zasebno človek na mestu – pozitiven, prijazen, ljubezniv … skratka, moje mišljenje o njem je visoko do neba,« nam pove čustveni Dragan, ki je bil nad pevčevo smrtjo šokiran. Kako prežet je Dragan s Tošetom, govorijo tudi njegove sanje, v katerih pa ga Toše ni obiskal sam, temveč v družbi s pevskim kolegom Željkom Joksimovićem. »Zanimivo pa je, da v sanjah mi trije nismo peli, ampak pili sladko rdeče vino. In tako lepo nam je bilo, da sem se iz sanj zbudil čisto prevzet od lepih občutkov,« nam še zaupa Dragan.