»Žalostna in v šoku«

Na Dunaju prerešetali nečaka »turbofolk« zvezde Dare Bubamare

S.R.
22. 12. 2018, 11.19
Posodobljeno: 22. 12. 2018, 11.25
Deli članek:

Na dan prihaja vse več podrobnosti včerajšnjega obračuna v središču Dunaja, kjer je strelom podlegel Vladimir Roganović, njegov pajdaš Stefan Vilotijević pa je pristal v kritičnem stanju. Oba sta pripadnika tako imenovanega »Kavaškega klana.«

Mediaspeed
Dara Bubamara se po zadnjih dogodkih iz Pariza vrača v Novi Sad.

»Kavaški klan« in »Škaljarski klan« sta po pisanju črnogorskih medijev dve najmočnejši kriminalni združbi v Kotorju, v njihovih medsebojnih obračunih pa je leta 2016 samo v enem mesecu umrlo osem oseb, še štiri pa so bile hudo ranjene. Do razkola med združbami naj bi prišlo, ker je leta 2016 en klan drugemu prevzel približno 200.000 evrov vreden posel s kokainom. 

31-letni Roganović, ki ga že dlje časa preganja srbska policija, je eden od vodij »Kavaškega klana,« s preteklimi dejanji pa naj bi si prislužil tudi vzdevek »črnogorski Corleone.« Njegov pajdaš, 22-letni Vilotijević, je na drugi strani sin Kićuna Vilotijevića, nekdaj glavnega črnogorskega mafijskega šefa, in nečak »turbofolk« pevke Dare Bubamare. Oba sta bila ob odhodu iz restavracije ustreljena v glavo. Po navedbah enega od zaposlenih ju je napadalec pričakal pred vhodom. Zdravstveno stanje Vilotijevića zaenkrat še ni znano. Medtem ko so črnogorski mediji včeraj poročali, da je ugasnilo tudi njegovo življenje, je njegova družina pozneje dejala, da je Stefan še vedno živ in da se bori za življenje. 

Reuters
Pred restavracijo v središču Dunaja so odjeknili streli.

Bubamara v šoku

»Resnica je ta, da se je to zgodilo. Zaradi dogodka sem zelo žalostna in v šoku. Najprej je bil ubit njegov brat in zdaj to. Jutri se bom iz Pariza vrnila v Novi Sad,« je včeraj za srbski portal Blic dejala Dara Bubamara. Vilotijević ima kljub svojim rosnim letom pestro kriminalno preteklost. Lani so ga policisti denimo prijeli, ko jih je med rutinskim pregledom njegovega vozila napadel. V lisice so ga začasno vklenili tudi zaradi umora Mirka Milićevića Hajčara, a so ga zaradi pomanjkanja dokazov po slabem mesecu dni izpustili iz pripora.

V njegovi policijski kartoteki se najdejo kazniva dejanja posedovanja droge, nasilništva ter ogrožanja javnega reda in miru. Je najmlajši sin Kićuna Vilotijevića, ki je v devetdestih letih prejšnjega stoletja v Novem Sadu veljal za najvplivnejšega mafijca, poroča hrvaški portal Index.hr. Julija 1999 so ga ubili pred lokalom Kaskada v naselju Liman v Novem Sadu. Leta 2015 je bil umorjen Stefanov brat Filip, ki je imel tudi sam dolgo policijsko kartoteko.

Mediaspeed
Dara Bubamara.