Zdravje

Zdravilna pomoč ob prazničnih pojedinah

Tea Dečman
22. 12. 2018, 12.00
Deli članek:

V bližajočih se prazničnih dneh je toliko več priložnosti, ko telo obremenjujemo s preobilnimi in z maščobami bogatimi obroki. Svoje prispeva tudi pijača, ki je v tem času zaužijemo več kot običajno.

Arhiv svet 24
Ne odrekajte se praznovanjem in poskrbite za svoje dobro počutje tudi naslednji dan.

Predstavljamo tri zdravilne rastline, ki se v medsebojni kombinaciji dopolnjujejo in še povečujejo pozitivni učinek na zmanjševanje in odpravljanje posledic prekomernega pitja alkohola in uživanja hrane. Prvi je pegasti badelj. Njegova semena zaradi vsebnosti aktivne snovi silimarin varujejo, čistijo in zdravijo jetra. Pegasti badelj pospešuje izločanje seča in žolča.

Artičoka

Artičoka vsebuje učinkovine, ki podpirajo naravne prebavne procese in normalno delovanje jeter in žolča. Blagodejni učinek artičoke bo pomagal vašemu telesu prebaviti težke obroke lagodno in popolnoma naravno. Zaradi pospešitve pretoka žolča so pripravki iz artičoke učinkoviti tudi pri preprečevanju nastanka žolčnih kamnov. Artičoka ima tudi diuretične sposobnosti, pomaga pri zgagi, občutku napihnjenosti, bruhanju in diareji.

Sivka

Sivka s svojimi učinkovinami uničuje bacile, pomirja glavobol, vrtoglavico, črevesne krče ter preprečuje bruhanje in kolcanje. V ljudskem zdravilstvu spodbudi tek, ureja prebavo, odvaja žolč, blaži trebušne krče, odpravlja napenjanje, odganja vetrove in žene na vodo, miri in uspava, a nasprotno tudi prepreči omedlevanje.