Drama na Gatwicku

Aretirali moškega in žensko, ki naj bi na kolena spravila londonsko letališče

S.R.
22. 12. 2018, 08.41
Posodobljeno: 22. 12. 2018, 08.45
Deli članek:

Britanska policija je prijela moškega in žensko, ki jo sumijo, da sta z droni na kolena spravila enega največjih letališč v Evropi.

Reuters
Letališče Gatwick naj bi danes normalno obratovalo.

Spomnimo, londonsko letališče Gatwick je bilo zaprto od srede zvečer do petka zjutraj. Za ta drastičen ukrep so bili krivi droni, ki so jih opazili v bližini vzletne steze. Ukrep je prizadel približno 140.000 potnikov. Letališče so za ves promet znova odprli včeraj zjutraj, a so ga popoldne za kratek čas znova zaprli, potem ko so malo po 17. uri na nebu znova opazili dron. Od srede zvečer je bilo odpovedanih ali preusmerjenih približno 1000 letov, na letališču so patruljirali tudi ostrostrelci, policija pa je ves ta čas vse napore usmerila v iskanje upravljavcev teh dronov. 

Včeraj zvečer ob približno 22. uri po lokalnem času (23. uri po srednjeevropskem) so v povezavi z incidentom aretirali moškega in žensko, ki ju sumijo, da sta drone upravljala. Policija nadaljuje s preiskavo, za pomoč oziroma kakršne koli koristne informacije pa se je obrnila tudi na javnost, poroča BBC. 

Z letališča so sporočili, da bo promet danes v glavnem deloval nemoteno, v skladu z načrti pa naj bi vzletelo ali pristalo 757 letal s skupno 124.484 potniki. Po navedbah tiskovnega predstavnika so možne sicer kakšne zamude ali celo odpovedi, saj še vedno odpravljajo posledice motenj v delovanju. Potnike so pozvali, naj pred prihodom na letališče vseeno raje preverijo stanje njihovega leta. Po navedbah BBC naj bi bilo sicer nekaj letov odpovedanih tudi danes zjutraj, pri čemer naj bi šlo za prihode na letališče in ne odhode.