Astro

To vam škoduje, če ste rojeni v znamenju ...

Sonči Nered Čebašek
22. 12. 2018, 10.57
Posodobljeno: 22. 12. 2018, 11.24
Deli članek:

Predpraznični čas, v katerega smo že zakoračili, in prazniki so obdobje, ko se je in pije veliko več kot po navadi. In še kako pride prav, če vemo, kaj nam dobro dene in kaj škodi.

Dreamstime
Alkohola ne priporočajo nobenemu nebesnemu znaku – a kozarček šampanjčka v dobri družbi nikakor ne škodi.

Brez skrbi, ne bomo preveč modrovali, čemu vse se je treba odreči.

Iz astroloških dognanj smo izluščili le osnovne smernice prehranjevanja za vsako nebesno znamenje.

OVEN

Za svoj organizem potrebuje beljakovine, vendar kljub temu z mesom ne sme pretiravati. Podobno je s poprom in začimbami. Umetne začimbe bi moral zamenjati s čebulo, česnom, olivami, redkvijo in hrenom, hrana pa bi morala biti polna fosforja, kalija in vitaminov.

Z znanjem pride tudi dobro zdravje

BIK

Izogibati bi se moral omakam, sladkarijam in drugi kalorično premočni hrani. Privošči naj si jajca, mlečne proizvode, solato in zelenjavo. Ne sme pretiravati z mesom, sicer pa velja, da ima rad vse vrste hrane, če je pri tem le zmeren. Ohrani naj dobro lastnost: počasno žvečenje hrane.

DVOJČKA

Dvojčki potrebujejo zlasti veliko zraka, saj na žalost večina od njih redno uživa v cigaretnem dimu. Več bi morali piti, poleg tega pa v jedilnik vnesti več limon, pomaranč, ribeza in borovnic. Ker so pljuča občutljiva točka njihovega telesa, res ne bi smeli kaditi.

RAK

Rad ima mlečne proizvode, v prehrano pa mora vključiti čim več sadja in zelenjave. Zmanjšati mora uživanje mesa in omak. Izogiba naj se ogljikovim hidratom, najpomembnejše od vsega pa je, da je med jedjo čim bolj umirjen, saj ga hranjenje na živčen želodec vodi naravnost k čiru.

LEV

Nadzorovati mora ter po potrebi omejiti porabo mesa, alkohola in vsega, kar zvišuje pritisk. Pije naj sokove in uživa suho sadje, polno naravnega sladkorja. Med začimbami naj si privošči lovor, žafran in česen, ki med drugim uravnavajo oziroma znižujejo pritisk.

DEVICA

Všeč jim je grozdje, sadje njihovega letnega časa. Jesti morajo čim več žitaric, zeleno, jabolka in kuhano zelenjavo. Surova živila in zelenjava ne godijo njihovim prebavilom, predvsem pa naj se izogibajo vsaki hrani, ki je težavna za prebavo, na primer škrobu, mastnim jedem, suhomesnatim proizvodom ...

TEHTNICA

Prehrana mora biti lahka in predvsem redna, obroki pa naj bodo bogati s solatami, sadjem in svežo zelenjavo, jajci in mlečnimi izdelki. Dosledno naj se izogibajo vsemu, kar vznemirja ledvice in mehur: alkoholu, gorčici in vsem drugim ostrim začimbam.

Škorpijon je tudi pri prehranjevanju izjemno samouničevalen.

ŠKORPIJON

Po navadi je in pije preveč, pogosto uživa zase povsem neprimerno hrano. V globljem smislu gre za nekakšen prikrit samouničevalni impulz. Izogibati bi se moral vsej hrani, ki draži sluznico (recimo začimbam), vendar ima po navadi najraje prav to vrsto hrane. 

STRELEC

Zanj je značilno, da si rad privošči hrano, ki njegovemu organizmu sploh ne ustreza, na primer omake, suhomesnate izdelke, dobra vina, sladkarije in podobno. Za njegov občutljivi žolč je to po navadi preveč naporno. Žal je nagnjen tudi k pretiranemu kajenju.

KOZOROG

Čeprav imajo radi surovo zelenjavo, naj z njo ne pretiravajo, saj draži njihovo občutljivo črevesje. Podobno velja za mastno in težko prebavljivo hrano. Jedo naj veliko zelja in rdečega zelja, pa tudi grenivke in tiste vrste sadja, ki pospešujejo izločanje toksinov iz telesa.

VODNAR

Jedo naj hrano z veliko fosforja (ribe), magnezija, železa in vitaminov. Po navadi ne marajo kompliciranih in težkih jedi, raje imajo raznovrstnost in zato pogosto posežejo po novih in neznanih jedilih. Zaradi šibkih živcev zanje niso priporočljivi kava, cigarete in drugi stimulansi. 

Rojeni v znamenju rib bi se morali občasno nujno postiti. 

RIBI

Prisiliti se morajo, da se prehranjujejo redno, piti morajo veliko vode ter jesti ribe, žitarice in zelenjavo, poleg tega tudi morsko hrano z veliko joda, izogibajo pa naj se sladkarijam in škrobu. Zelo bi jim koristilo, če bi si vsaj občasno privoščile