Povezanost?

Brat naj bi jo na dvorišču našel z več vbodnimi ranami

Gabrijel Toplak
3. 10. 2018, 20.20
Posodobljeno: 9. 11. 2018, 12.51
Deli članek:

Zoper oba pokojna naj bi pristojni odredili tudi sodno obdukcijo.

Sobotainfo
Parceli, kjer sta hiši obeh umrlih, je ločila zgolj dovozna cesta.

Stanovalci prekmurskega naselja Tišina, kjer so kriminalisti v ponedeljek zjutraj obravnavali umor 45-letne Anite V., nedaleč stran pa so našli prav tako mrtvega 59-letnega soseda Stanislava G., ki naj bi storil samomor, so še vedno zaviti v molk.

SIN NAJ BI BIL VES ČAS DOMA

Domačini so namreč pretreseni in se še vedno izogibajo vprašanjem o dogodku, hkrati pa si ne morejo razložiti, kako bi lahko sosed Džimi, kot so ga nekateri klicali, umoril Anito, s katero je sicer še želel prijateljevati. Nedolgo nazaj naj bi mu namreč povedala, da želi z njim prenehati prijateljevati (menda jo je motila razlika v letih, op. p.), on pa naj bi ji, kot smo neuradno izvedeli, prek telefona pogosto pisal sporočila in jo celo zasledoval. Kaj se je usodnega večera dogajajo, bo torej pokazala preiskava, a kot se omenja v vasi, naj bi bil v času dejanja doma Anitin sin. Ta naj bi imel v sobi glasbo precej na glas, na precej okrvavljeno, nekajkrat zabodeno v prsti, enkrat celo v vrat, na dvorišču pred gospodarskim poslopjem ležečo mamo ga je opozoril stric, ki se je v tistem času vrnil z nogometnega srečanja. Sin naj bi kasneje stekel tudi do sosedov in jih prosil, naj pokličejo reševalce in policijo.

Anito naj bi našli z za zdaj še neznanim ostrim predmetom nekajkrat zabodeno v prsti, enkrat celo v vrat.

ZA OBA ODREJENA OBDUKCIJA

Novih informacij ne daje niti policija. Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, je bila o dogodku redkobesedna in je včeraj za Novice Svet24 povedala le, da aktivnosti še potekajo, odrejena je bila tudi obdukcija. Policisti pa so, kot smo že poročali, z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je ženska srednjih let umrla nasilne smrti. Med zbiranjem obvestil je bil v bližini na svojem domu najden še mrtev moški, ki je storil samomor, zato bodo v nadaljevanju aktivnosti tudi ugotavljali morebitno povezanost obeh oseb in dogodkov. »Javnost bomo o vseh okoliščinah obvestili takoj, ko bo mogoče,« je dodala Rauševa.