Vlom

Iz doma starejših ukradli trezor

G.T.
3. 10. 2018, 20.30
Deli članek:

Zaposleni so ob prihodu v službo opazili poškodbe na oknu, ob vstopu v notranjost pa več razmetanih stvari, uničenega je bilo tudi nekaj stavbnega pohištva.

Sobotainfo
Zlikovci so se lotili doma starejših občanov v Rakičanu.

Policisti PU Murska Sobota so na področju kriminalitete v Rakičanu obravnavali tudi vlom v dom starejših.

Kot je za Novice Svet24 povedala namestnica direktorja Jožica Hudžar, je do vloma zagotovo prišlo čez vikend, nasilen vstop pa so opazili zaposleni, ki so zjutraj prišli na delo. »Vlom se je zgodil na objektu, v katerem je upravna stavba. Prve ugotovitve kažejo, da so vlomilci povzročili manjšo materialno, a večjo finančno škodo, saj so odnesli tudi večjo količino denarja, vendar o številkah zaradi kriminalistične preiskave, ki še vedno poteka, za zdaj ne bi govorili,« je pojasnila Hudžarjeva. Zaposleni naj bi ob prihodu v službo opazili poškodbe na oknu, ob vstopu v notranjost pa več razmetanih stvari, uničenega je bilo tudi nekaj stavbnega pohištva. Hudžarjeva je zaključila, da nihče, tudi od stanovalcev doma, ni ničesar videl niti slišal, so pa o zadevi v skladu s pravilnikom nemudoma obvestili pristojne organe pregona.

S prirejenim orodjem so nepridipravi odprli okno in vstopili v notranjost.

Izginil je trezor

Dogodek so obravnavali tudi policisti. Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, je povedala, da so policisti ugotovili, da je neznani storilec konec tedna vlomil v javni zavod v Rakičanu. »S prirejenim orodjem je odprl okno in vstopil v notranjost objekta, kjer je odprl še kovinsko omaro ter z neznanim orodjem iz omare odtujil zaklenjen kovinski trezor. Škoda še ni znana, prav tako policisti o neznanem storilcu še zbirajo obvestila,« je pojasnila Rauševa.