Posnetki

Groza v ljubljanskem vrtcu: o izživljanju nad otroki spregovorila vzgojiteljica

G.G.
3. 10. 2018, 19.40
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 20.28
Deli članek:

Prvi smo pisali o nedopustnem dogajanju v ljubljanskem zasebnem zavodu za varstvo otrok Kengurujčki. Zdaj se je oglasila še vzgojiteljica.

Facebook
Lastniki vrtca naj bi zgolj oddajali prostor za izvajanje dejavnosti.
Starši želijo sicer ostati anonimni, ena od sogovornic televizije pa je pretresena pojasnila, da je na posnetku, povita čez glavo in pokrita z vzmetnico njena 11-mesečna hčerka.

Vzgojiteljica oziroma varuška je za Televizijo Slovenija povedala, da je ona avtorica posnetka, iz katerega je razvidno, da so z otroki ravnali skrajno neprimerno. Vzgojiteljica naj bi lastnico "vrtca" oz. zavoda opozorila na neprimerno ravnanje z otroci, ker pa to ni zaleglo, je začela njeno ravnanje snemati.

Otroke so po njenih besedah tesno povijali v rjuhe, jih položili v posteljice in čez njih poveznili vzmetnice. Zakaj? Po besedah varuške, ki je pri Kengurujčkih delala šele tri tedne, zato da se ne bi slišalo njihovega joka. Po njenih besedah naj bi otroke tudi prisilno hranili.

Zdaj je torej tudi bolj jasno, da je zapis, ki se je na družbenih omrežjih pojavil konec prejšnjega tedna, najverjetneje njen: »Danes je bila kazensko ovadena lastnica vrtca Kengurujčki v Ljubljani. Otroke je zlorabljala, jih zavijala v rjuhe, ko je bil čas za spanje, jim vezala roke in se njih psihično spravljala ob kosilu. Pika na i je bila, ko se je punčka skoraj zadušila, saj jo je zavila v rjuho in čez njo dala jogi.«

Posnetke je vzgojiteljica pokazala staršem, nato pa so odšli na policijo in zadevo prijavili. Policija je potrdila, da je prijela prijavo.

Lastnica trdi, da gre za laži

Opisano dogajanje so odgovorni v vrtcu za Novice Svet24 zanikali in navedli, da dejavnost v zavodu izvaja zasebnica, s katero sodelujejo šele tri tedne in je po četrtku izginila. Lastnica zavoda, ki je tudi danes zanikala navedbe vzgojiteljice, nam je po telefonu dejala: "Nad prijavo sem šokirana. Več let uspešnega dela je uničenega. Ko sem izvedela za dogajanje, sem bila na obisku pri sinu in sploh ne vem, kaj se je zgodilo."

Predstavnik zavoda je poudaril še, da so imeli varstvo otrok v teh prostorih ob različnih vzgojiteljicah že od leta 2011 in da nikoli niso imeli nobenih pripomb niti pritožb. Po njegovih trditvah jih zaenkrat tudi ni obiskal še "noben pristojni organ".