Vitez za volanom

S porschejem brez vozniškega dovoljenja 338 km/h po avtocesti

S.R.
26. 9. 2018, 13.15
Posodobljeno: 26. 9. 2018, 13.20
Deli članek:

Na avstrijski avtocesti se je ponoči kadilo za naravnost neverjetnim dirkačem. Na nekaterih mestih je hitrost presegel tudi za 200 kilometrov na uro.

Profimedia
Sedel je za volanom športnega avtomobila Porsche 911 GT3.

34-letnik, ki je ponoči sedel za volanom porscheja oziroma kar bolida, po informacijah avstrijskega časnika Kronenzeitung prihaja iz St. Pöltena, glavnega mesta dežele Spodnja Avstrija. Njegova vratolomna vožnja po avtocesti A1, po kateri je dirjal s kar 338 kilometri na uro, se je končala šele v okrožju Amstetten, kjer so ga iz prometa izločili že močno prepoteni policisti. Ti so morali »na silo« upočasniti promet pred tem nočnim vitezom, s čimer so upočasnili tudi njega in ga končno ustavili.

Po navedbah avstrijske policije je po avtocesti peljal s povprečno hitrostjo 280 kilometrov na uro, o številki 338 pa naj bi se kar sam pobahal pred miličniki, ki so ga ustavili. Na tem odseku ceste je od 1. avgusta letos sicer dovoljena vožnja s hitrostjo do 140 kilometrov na uro. Da je zadeva še bolj brezumna, kurjeglavec nima niti veljavnega vozniškega dovoljenja. Le zakaj?