Jehova, Jehova, ...

Nagi sedli v avto, sosede strpali v prtljažnik in bežali pred demoni

G.G.
26. 9. 2018, 10.36
Posodobljeno: 26. 9. 2018, 11.26
Deli članek:

Kaj počnejo štirje goli ljudje v avtomobilu sredi prometne ceste pri temperaturi -10 stopinj Celzija? Kaj le! Bežijo pred koncem sveta.

Youtube
Preiskava je pokazala, da je zadeve še bolj nenavadna, kot so sprva domnevali.

Ko smo novembra lani  pisali o peripetijah v industrijski coni Nisku v kanadskem mestu Edmonton, se je domnevalo o kriminalnem ozadju dogodka. Narobe! Bizarni dogodki spadajo med pojave verskega zanesenjaštva, pravzaprav religiozne ekstaze, da ne rečemo kar blaznosti.

Pri -10 stopinj nagi v avtomobilu

Policija je bila 6. novembra lani obveščena, da je po trku v tovornjak v jarku obtičal osebni avtomobil znamke BMW. V njem so ždeli štirje povsem nagi ljudje, za volanom pa je bila oblečena ženska. Zunaj je pritiskal mraz, sneg je škripal pri -10 stopinjah Celzija.

Policisti so jih komaj spravili iz avta. Upirali so se na vse kriplje, v policistih so videli »pošasti, ki jih bodo ubile«. Možje postave so neradi uporabili solzivec in osumljenih pet pospremili v pridržanje.

Po veliki stiski pride konec sveta

Preiskava je pokazala, da gre za skrajno nenavaden primer, v katerem igra glavno vlogo družina, zapisana verski skupnosti Jehovovih prič. Gremo po vrsti. Tri dni pred »incidentom« je neimenovana ženska s svojima najstniškima hčerama obiskala 27-letnega nečaka in njegovo 30-letno ženo v Leducu v kanadski provinci Alberta. V naslednjih dneh, ko se se večinoma postili, jih je prešinilo spoznanje. Verjeli so, da so preživeli t.i. veliko stisko, glede na svetopisemske prerokbe najtežje obdobje v človeški zgodovini, do katerega pride v poslednjih dneh.

Reševanje sosedov

Ukrepati je bilo treba takoj. V naglici so zapustili hišo. Tako se jim je mudilo, da se je uspela obleči le mati, ki je sedla za volan avtomobila. Še preden je speljala, jih je prešinila misel, da morajo pred bližajočo se apokalipso rešiti sosede. Policijsko poročilo, ki so ga pridobili kanadski mediji, ne poroča, kako jim je uspelo v prtljažnik strpati krepkega soseda, njegovo hči in njenega šest tednov starega dojenčka. Upoštevajmo pa številčno premoč in zelotizem nagcev. Kasneje so policistom zaupali, da so sosede »rešili pred zlobnimi ljudmi in demoni«.

Drveli skozi rdeče luči in klicali Jehovo

In že so drveli po cesti. Voznica se ni ozirala na rdeče luči, kakopak, za petami se jim je podiral svet. »Jehova, Jehova, Jehova!« naj bi žebrali med vratolomno vožnjo. Upočasnil jih je po polžje vozeči tovornjak, kar so izkoristili »ugrabljeni«. Izmuznili so se iz prtljažnika in stekli proti tovornjaku. »Ko sredi zime na cesti zagledaš bose ljudi, jim pomagaš,« je dejal voznik tovornjaka Derek Scott. Komaj jim je odprl vrata, že je v zadek njegovega tovornjaka priletel BMW. Obe vozili sta končali v jarku, s čimer pridemo do zaključka zgodbe.

Trezni

Policisti so sprva domnevali, da so osumljeni zaužili prepovedane substance, tudi oče najstnic, ki ni bil prisoten ob detekciji »velike stiske«, je menil, da so pili čaj iz halucinogenih zelišč. Vsi so se motili. Vseh pet je bilo treznih, vsaj kar se tiče alkohola in drog.

Najstnici sta ušli kazenski ovadbi, trije odrasli pa bodo po izdelavi njihovega psihološkega profila svojo kazen spoznali 20. decembra v sodni dvorani.