Veslal je v skupini

Tragedija na Soči: z oblačili se je zapletel v vejo pod vodo

T.L.
10. 7. 2018, 14.47
Posodobljeno: 10. 7. 2018, 14.59
Deli članek:

Na reki Soči smrtno ponesrečil 33-letni kajakaš, državljan Slovaške.

STA
Fotografija je simbolična.

Danes so ob 11.38 uri policisti OKC PU Nova Gorica sprejeli obvestilo, da se je na reki Soči, v neposredni bližini vasi Kal-Koritnica, smrtno ponesrečil tuj kajakaš. Poleg policistov so na kraj dogodka prišli tudi reševalci.

Doslej zbrani podatki kažejo, da se je na reki Soči smrtno ponesrečil 33-letni kajakaš, državljan Slovaške. Slovak je veslal kot drugi v skupini treh kajakašev (v skupini je bil tudi vodnik), ponesrečencu pa je med plovbo na reki Soči iz neznanega vzroka obrnilo kajak, nato pa se je v soteski ob desnem bregu z oblačili zapletel v vejo drevesa, ki je bila pod vodo.

Iz reke Soče so ga potegnili gasilci PGD Bovec. Kljub nudeni pomoči oziroma oživljanju s strani bovških gasilcev in reševalcev NMP ZD Tolmin je kasneje 33-letni slovaški državljan umrl. O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. V zvezi z okoliščinami tragične nesreče slovaškega kajakaša policisti še dodatno zbirajo obvestila, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda izključena.