Sledilci

Voditelji na Twitterju: prvi Trump, drugi papež Frančišek, tretji Modi

STA/B.K.
10. 7. 2018, 11.24
Posodobljeno: 10. 7. 2018, 11.26
Deli članek:

Število Trumpovih sledilcev se je od nastopa njegovega predsedniškega mandata več kot podvojilo.

Profimedia
Takooo visok naj bo zid.

Ameriški predsednik Donald Trump ima na Twitterju daleč največ sledilcev med svetovnimi voditelji. Sledi mu namreč več kot 52 milijonov profilov.

Na drugem mestu je s 4,5 milijona sledilcev manj papež Frančišek, tretji je indijski premier Narendra Modi s skoraj 10 milijonov sledilcev manj od Trumpa, je razvidno iz študije podjetja Burson Cohn & Wolfe.

To družbeno omrežje je v zadnjih letih postalo pomemben način komuniciranja, tako so na Twitterju prisotne skoraj vse svetovne vlade, manjkajo le Laos, Mavretanija, Nikaragva, Severna Koreja, Svazi in Turkmenistan.

V Evropi ima največ sledilcev britanska premierka Theresa May na uradnem profilu @10DowningStreet, in sicer 5,6 milijona. Sledi britanska kraljeva družina s 3,6 milijona sledilcev, na tretjem mestu pa je francoski predsednik Emmanuel Macron.

Med arabskimi voditelji ima največ sledilcev jordanska kraljica Rania, saj ji sledi skoraj 10,7 milijona uporabnikov. Z več kot devetimi milijoni sledilcev ji je tesno za petami dubajski šejk Mohamed bin Rašid Al Maktum, sledi savdski kralj Salman s skoraj sedem milijoni sledilcev.

Slovenski predsednik Borut Pahor ima trenutno na Twitterju približno 61.200 sledilcev.