Eden še vedno na begu

FOTO: Kriminalisti oboroženo tolpo razbili med načrtovanjem že tretjega ropa

S.R.
6. 6. 2018, 15.26
Posodobljeno: 6. 6. 2018, 15.33
Deli članek:

Policisti so prostost odvzeli dvema osumljencema, sicer državljanoma Bosne in Hercegovine, ki so banki v Vipavi in Straži oškodovali za 22.000 evrov.

Policija.si
Skrivališče.

Tolpa, gre za 24, 28 in 26 let stare državljane Bosne in Hercegovine, je prvič udarila 11. aprila v Straži pri Novem mestu. Dva oborožena in zamaskirana roparja sta vstopila v poslovalnico NLB. Medtem ko je eden z bankovci polnil vrečko, je drugi s pištolo v roki naganjal strah v kosti uslužbencev in strank. Po navedbah vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Franca Božičnika sta banko oškodovala za 8000 evrov in jo pobrisala do vozila, v katerem ju je za volanom čakal tretji pajdaš.

Kriminalisti so v okviru preiskave ugotovili, da sta se dva osumljenca le nekaj dni pred ropom v Slovenijo pripeljala z avtobusom in v Ljubljani najela vozilo. S tem vozilom so nato tudi izvršili pobeg, ga nato še isti dan vrnili in se nato naslednji dan pobrali nazaj čez mejo.

Policija.si
Dva osumljenca sta že v priporu.

30. aprila so bili znova na delu. Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos, so takrat oropali banko v Vipavi. Modus operandi je bil podoben. V poslovalnico sta vstopila dva zamaskiranca, pri čemer je eden vihtel pištolo, drugi pa kladivo. Na srečo v banki takrat ni bilo drugih strank. Od uslužbencev sta "izprosila" 14.000 evrov gotovine in jo peš ucvrla na parkirišče na cesti med Ajdovščino in Vipavo. Tam ju je v avtomobilu za pobeg že čakal pajdaš, ki je močno stopil na plin in zapeljal v smeri vasi Planina. Tam ju je odložil, da sta se potuhnila v bližnjem gozdu, sam pa je mirno odpeljal proti Ljubljani. Zvečer se je vrnil in tudi njiju odpeljal v prestolnico, kjer so si do naslednjega jutra odpočili ter jo zopet popihali čez južno mejo.

24- in 28-letnik sta se konec maja vrnila na naše ozemlje in že začela snovati nov rop. Tokrat naj bi načrtovali rop banke na območju Trebnjega, a so dvojico razbojnikov kriminalisti prejšnji četrtek zasačili. Grozi jima zaporna kazen od treh do petnajstih let. Tretji lopov je še vedno na begu.