mandatar

Šarec s pobudo o sodelovanju prehiteva Janšo

STA/B.K.
6. 6. 2018, 16.45
Posodobljeno: 7. 6. 2018, 07.58
Deli članek:

Sodeloval bi z vsemi strankami razen z SDS.

STA
Marjan Šarec si želi biti mandatar.

Mediji so že poročali, da naj bi se drugouvrščeni Marjan Šarec v teh dneh že pogovarjal s predsednikom SMC Mirom Cerarjem in Alenko Bratušek. Zdaj pa naj bi stranke od Šarca dobile tudi pisno povabilo k sooblikovanju predloga o sodelovanju pri nekaj ključnih programskih točkah. Po informacijah STA naj bi pismo Šarec najpozneje v petek poslal vsem strankam z izjemo SDS in SNS.

Stranke so sicer s komentarji povolilnih aktivnosti in pogovorov izjemno skope in jih praviloma ne komentirajo. Dnevnik je sicer danes sporočal, da naj bi se v torek srečala tudi Cerar in Bratuškova. Danes bodo pred mikrofone sicer stopili v SD po neformalnem srečanju novoizvoljenih poslancev njihove stranke.

V četrtek se bosta na neformalnem pogovoru srečala predsednik republike Borut Pahor in relativni zmagovalec volitev Janez Janša, govorila bosta o možnostih oblikovanja koalicije.

Janša je nedavno zatrdil, da bo storil vse, da oblikuje stabilno vlado. Povedal je, da bo k pogovorom za sestavo vlade povabil vse stranke, tudi tiste, ki že zdaj zatrjujejo, da ne bodo šle v vlado.