Pozabil je nanjo

FOTO: Dojenčica 10 ur v peklenski vročini avta čakala očeta; ni ji bilo pomoči

R.T.
26. 5. 2018, 20.35
Posodobljeno: 26. 5. 2018, 20.37
Deli članek:

Kot že tolikokrat doslej, je zaradi pozabljivosti, malomarnosti ali pa česa precej bolj zloveščega vročina v avtomobilu znova vzela življenje nedolžnega otroka. Tokrat je morala svet zapustiti komaj leto dni stara dojenčica.

Nashville Metro Police
Mudilo se mu je na poslovno potovanje.

Tragedija se je zgodila v sredo v mestu Nashville v ameriški zvezni državi Tennessee. Matt Barker je svojo komaj leto dni staro posvojenko pozabil v svojem terenskem vozilu, parkiranem celo pred lastno hišo. Ob skorajda poletni pripeki se je temperatura zraka dvignila nad 32 stopinj Celzija, dete pa je v peklenski vročini, ki je v vozilu domnevno krepko presegala 50 stopinj Celzija, čakalo celih deset ur.

Nashville Metro Police
Nanjo je pozabil pred lastno hišo

Pogosto odločajo malenkosti, pa je smrtonosna družinska tragedija pred vrati. Tako je bilo tudi tokrat. Barker, ki je zamujal na poslovno potovanje, bi moral svoji eno in pet let stari deklici odpeljati v vrtec. Ob 7.30 uri zjutraj so se vsi trije odpeljali proti ustanovi, kjer pa je pomotoma odložil samo 5-letnico, dojenčica pa je od sveta pozabljena obsedela v otroškem sedežu v zadnjem delu vozila. Barker se je nato vrnil domov, avtomobil parkiral na dovozu pred hišo in se s taksijem odpeljal na letališče. Na malo Katero, kot je bilo ime posvojenki, je preprosto pozabil. 

Da je nekaj narobe, je šele v popoldanskih urah odkrila mati Jenny, ko je na veliko začudenje spoznala, da Katere ni v vrtcu. Poklicala je svojega soproga, nakar sta oba istočasno posumila na najhujše, da je deklica ostala v avtu. Mati se je nemudoma pognala proti domu in med vožnjo poklicala še reševalce, vendar je bila prepozna, deklici ni bilo več pomoči.