Tovornjak v brežino

Po nesreči na avtocesti pasli zijala in povzročili kaos

S.R.
23. 5. 2018, 08.25
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 10.08
Deli članek:

Po nesreči tovornjaka so med jutranjo konico prometni kaos na primorski avtocesti povzročila še človeška zijala. Zaradi odstranjevanja posledic je zaprt vozni pas.

Promet.si
Primorska avtocesta pri kraju Sinja Gorica.

Ljubljanski policisti so malo pred 2. uro zjutraj posredovali v prometni nesreči na primorski avtocesti pri kraju Sinja Gorica. Ugotovili so, da je voznik tovornega vozila, sicer bolgarski državljan, se med vožnjo iz smeri Vrhnike proti Brezovici ni držal cestnoprometnih predpisov. Pri kraju Sinja Gorica na smernem vozišču z dvema ali več pasovi namreč ni vozil po sredini prometnega pasu, nakar je zapeljal desno izven vozišča, kjer je s sprednjo stranjo trčil v brežino jarka, sporočajo iz PU Ljubljana. Policisti so ga na kraju obdarili z globo, reševalci pa so ga po poročanju uprave za zaščito in reševanje na kraju oskrbeli ter ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Zaradi odstranjevanja posledic in nalaganja poškodovanega tovornjaka je bil na tem delu zaprt del odstavnega pasu, promet je tako kot običajno potekal po voznem in prehitevalnem pasu, a je vseeno prišlo do zastojev in kolon. Ker so radovedni mimo vozeči vozniki priložnost izkoristili za ogled reševanja, se je na tem mestu promet močno zgostil, nastala pa je kolona vozil. Pristojni so morali zato odstranjevanje vozila začasno prekiniti in počakati, da se sprosti jutranja konica. Od 10. ure naprej so znova na delu, zato je v smeri Ljubljane trenutno zaprt vozni pas.