Prevara

Ukanila hčerko, da se je preselila in poročila s 16 let starejšim sorodnikom

J.P.
23. 5. 2018, 07.47
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 07.51
Deli članek:

Mislila je, da se odpravlja na družinske počitnice.

Profimedia
Pri 13 letih je splavila otroka moškega, s katerim se je pozneje poročila (fotografija je simbolična).

Sodišče v Birminghamu jo je spoznalo za krivo – to je prvi primer, da je tovrstno kaznivo dejanje v Veliki Britaniji dobilo epilog.

Lagala pod prisego

Dekle je bilo tik pred 18. rojstnim dnevom, ko jo je mama pod pretvezo, da gre na družinske počitnice, spravila v Pakistan. Tam pa jo je čakala poroko s 16 let starejšim sorodnikom, nečakom njenega očima. V to jo je prisilila mama, je bilo mogoče slišati na sodišču v Birminghamu. Poročila sta se septembra leta 2016, ko je dopolnila 18 let.

Dekle je jokalo, ko jo je mama odvedla do bodočega moža. Ob povratku v Veliko Britanijo je lagala, da se hčerka ni poročila, čeprav je bila pod prisego. Pozneje je laganje priznala, a je dejala, da je lagala za hčerko, češ da je hotela biti ona tista, ki bo delila novico o svoji poroki.

Po ukrepanju britanskih oblasti se je dekle vrnilo domov, mamo pa so januarja lani aretirali.

Splavila 

Le nekaj let pred poroko je dekle splavilo otroka, ki ga je imelo s taistim moškim. Pisalo se je leto 2012, ko ga je prvič spoznala. Ona je imela 13 let, on 29. Takrat je uteho iskala v drogah in alkoholu. Tistega leta naj bi bila sklenjena pogodba o poroki.