Droga za posilstvo

Hotelsko osebje pri Neaplju omamilo in skupinsko posililo turistko

R.T.
16. 5. 2018, 17.31
Posodobljeno: 16. 5. 2018, 17.36
Deli članek:

Neapeljska policija je v priljubljenem letovišču Meta di Sorrento aretirala pet članov hotelskega osebja, ki jih sumijo, da so omamili in skupinsko posilili britansko turistko.

Profimedia
Sorrento, obalno mestece pri Neaplju, ki je bilo prizorišče grozljivega napada.

50-letna britanska turistka in njena hčerka sta oktobra 2016 preživljali še svojo zadnjo noč v hotelu Mar Hotel Alimuri v Sorrentu v bližini Neaplja, ko jima je natakar v pijačo podtaknil drogo za posilstvo, poroča britanski The Independent. Natakar se je osredotočil na 50-letno mamo, jo v bližini zunanjega plavalnega bazena najprej posilil sam in jo nato predal drugemu sodelavcu. Ta jo je odpeljal v bližnjo sobo za osebje, v kateri je čakalo še najmanj 10 moških, ki so jo nato skupinsko posiljevali. Grozljivo dogajanje so snemali in fotografirali z mobilnimi telefoni ter posnetke objavili v svoji skupini na whatsappu, ki so jo pomenljivo poimenovali »slabe navade.« Ko so s svojim hudodelstvom zaključili, so žrtev odpeljali nazaj v njeno sobo in jo odvrgli kot vrečo smeti.

Turistka je posilstvo prijavila šele ob povratku v britanski Kent, kjer so z njenega telesa odvzeli vzorce DNK ter za prisotnost droge analizirali njen urin in lase. Ugotovili so, da je imela v telesu poleg sledi drugih drog tudi sledi benzodiazepina, ene od bolj razvpitih »drog za posilstvo.« Policistom je hkrati opisala značilno kroni podobno tetovažo na vratu enega od posiljevalcev.

Italijanska policija je nato v sodelovanju s policijo v Kentu uspela ugotoviti identiteto petih moških, vsi so sedanji ali nekdanji uslužbenci v hotelu, katerih DNK se je ujemal z vzorci, vzetimi s telesa 50-letne žrtve. Še podrobnejši vpogled v grozodejstvo so policistom ponudili zaseženi mobilniki, saj so lahko na podlagi fotografij in posnetkov po lastnih navedbah nočno dogajanje rekunstruirali v celoti. Policija je že razkrila imena peterice osumljenih. Pred nekaj dnevi so se v priporu tako znašli Antonino Miniero, Davide Gennaro Gargiulo, Fabio De Virgilio, Raffaele Regio in Ciro Francesco D'Antonio.