Zabodel ga je pri rdeči

Krvavi obračun na križišču na obrobju Ljubljane

S.S. / Novice Svet24
9. 5. 2018, 07.00
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je včeraj začelo sojenje Arberju Pintolliju, obtoženemu poskusa uboja Ajhana D.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Dvaindvajsetletni Albanec s Kosova je v zagovoru zatrdil, da oškodovancu ni nameraval vzeti življenja.

»Stopil sem do njegovega avtomobila, da bi mu povedal, naj me pusti pri miru. V roki sem imel izvijač. Ker sem se ustrašil, da mi bo kaj storil, sem ga boksnil. Premaknil je levo roko in mislil sem, da ima pri sebi kaj nevarnega, zato sem ga dvakrat ali trikrat zabodel,« je obtoženi povedal v zagovoru. Inkriminirani dogodek se je pripetil 2. novembra lani okoli 16.30 v križišču Barjanske ceste in Ceste dveh cesarjev na Viču v Ljubljani. Dervišoski je v svojem audiju TT čakal, da se na semaforju prižge zelena luč, ko ga je Pintolli skozi priprto okno z neznanim ostrim predmetom trikrat zabodel, dvakrat v ramo in v prsnico.

Spor z dolgo brado

Obtoženi je pojasnil, da sta bila z Ajhanom nekoč prijatelja, nato pa je ta s svojim očetom, stricem in še enim sorodnikom julija lani pretepel njegovega očeta. Zatem sta se z Ajhanom večkrat srečala, saj je še vedno prihajal v prostore avtoservisa, ki je v lasti družine Pintolli in ga oddajajo, ob tem pa naj bi se mu večkrat provokativno nasmihal. Tudi kritičnega dne sta se z Ajhanom večkrat srečala, tik pred dogodkom pa naj bi tudi vozil pred njim in s svojim avtomobilom sunkovito zaviral ter speljeval. Zaradi vsega se je odločil, da se sooči z Ajhanom, ko pa je pristopil k njegovemu avtu, se je zgodilo, kot se je … »Žal mi je in se mu za to tudi opravičujem,« je Pintolli povedal in še enkrat zatrdil, da je hotel Ajhana le prestrašiti.

Oškodovanec mu je napad odpustil

Besedo je včeraj dobil tudi oškodovanec in povedal, da do trenutka, ko je stal na semaforju, v vzvratnem ogledalu ni opazil, da se Pintolli približuje njegovemu avtomobilu. Okno je imel napol odprto, ker je kadil, Pintolli pa ga je napadel brez besed. Vse skupaj je po besedah oškodovanca trajalo od pet do deset sekund, nato pa mu je z avtom pobegnil skozi križišče pri rdeči luči. Ajhan je tudi zanikal, da bi Pintollija kdajkoli provociral. »Po dogodku z njegovim očetom se nisva več družila, a konfliktov ni bilo, zato česa takšnega nisem pričakoval. Po eni strani ga razumem, ker je šlo za njegovega očeta, in zato mu oproščam,« je povedal oškodovanec.