Zadnje besede tragičnega najstnika

FOTO: “Povejte moji mami, da jo imam rad,« je sporočil pred smrtjo

R.T.
14. 4. 2018, 11.00
Posodobljeno: 14. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

16-letni Kyle P. je pred smrtjo še uspel poklicati nujno pomoč in jih prositi, naj mami povedo, da jo ima rad. Čez nekaj ur so ga našli mrtvega.

Seven hills school
Nesrečni Kyle.

»To ni šala, kmalu bom umrl,« je 16-letni najstnik iz ameriškega mesta Cincinnati s tihim glasom dejal med klicem v sili. Kyle P. je pred nekaj dnevi umrl v nadvse tragični nesreči. Ko je želel iz svojega enoprostorca vzeti opremo za tenis, se je tretja vrsta sedežev, čez katero se je stegoval, nenadoma sesedla in ga nekako stisnila med sedeže in zadnja vrata. Tako ujet se ni uspel rešiti. V obupu je poklical nujno pomoč in upal, da reševanje ne bo trajalo dolgo. Šest ur pozneje ga je mrtvega našla njegova mati. Umrl je zaradi zadušitve, ki je bila posledica močne sile, ki je pritiskala na njegova pljuča.

V svojem zadnjem klicu je operaterju še dejal: »Če tukaj umrem, prosim, povejte moji mami, da jo imam rad …«. Čeprav je operaterju natančno opisal tip vozila in njegovo barvo, vozilo pa je bilo parkirano na parkirišču zasebne šole, ga policisti niso uspeli pravočasno izslediti. Iz zapisa telefonskega pogovora je sicer razvidno, da najstnik vprašanj operaterja ni uspel slišati, povezava med njima pa je bila kmalu prekinjena. Po šestih urah je njegov pametni telefon prek aplikacije izsledila njegova mati in ga nato našla pred srednjo šolo Seven Hill. Bila je prepozna.

Operaterja so medtem začasno suspendirali, policisti pa so začeli tudi preiskavo, s katero želijo ugotoviti, ali je pri delu klicnega centra prišlo do kakršnih koli kršitev.