Policija na lovu za trojico

Hollywoodski rop na francosko-švicarski meji: Ukradli dobrih 20 milijonov

R.T.
10. 2. 2018, 10.55
Posodobljeno: 10. 2. 2018, 10.57
Deli članek:

Švicarska policija je na lovu za trojico, ki je v četrtek v bližini francosko-švicarske meje oropala blindirano kombinirano vozilo. Odnesli so dobrih 20 milijonov evrov in pobegnili neznano kam.

Reuters
Fotografija je simbolična

Hollywoodska drama se je začela v četrtek popoldne, ko sta dva roparja, oblečena v vodovodarja, iz stanovanja v Lyonu ugrabila hčerko varnostnika in voznika pri švicarskemu podjetju, odgovornemu za prevoz denarja med podjetji in bankami. Ugrabitelji so ga nato med prevozom velike količine gotovine poklicali po telefonu in od njega kot odškodnino zahtevali celotno vsebino tovora. Prestrašen in zaskrbljen je ugodil njihovim zahtevam in se nato z njimi sestal na parkirišču v Švici, le streljaj od meje s Francijo.

Pričakali so ga trije moški, ki so imeli čez glave poveznjene balaklave. Ko so izpraznili vsebino tovora, glede na informacije policijskega vira naj bi prevažal med 17 in 26 milijoni evrov, so zbežali s temnejšim terenskim vozilom znamke Porsche. Ob približno 22. uri zvečer so policisti nato ob cesti v bližini Lyona našli voznikovo hčerko, ki je ostala nepoškodovana.

22-letnica je med včerajšnjim zaslišanjem policistom dejala, da so jo zvezali, naložili v vozilo in jo prisilili, da pokliče svojega očeta. »Nimamo razloga, da bi dvomili v njeno zgodbo,« je po zaslišanju dejal vir blizu preiskave. Švicarska policija zdaj išče tri francosko govoreče moške, ki glede na naglas prihajajo z juga Francije ali iz Severne Afrike.