Petkovo pustovanje

FOTO: Duplečani »prelomili« obljubo

Gabrijel Toplak
10. 2. 2018, 09.28
Posodobljeno: 10. 2. 2018, 09.32
Deli članek:

Če je sprva še kazalo, da se Vurberžan Miha Rojko ni odločil pravilno, ko je letošnje pustovanje v občini Duplek organiziral v petek in ne v soboto, kot je to bil običaj zadnjih nekaj let, se je po približno dveh urah od pričetka prireditev slika povsem spremenila.

Gabrijel Toplak
Domačinki Tanja in Maja.

V barako, kot domačini imenujejo kulturni dom v Spodnjem Dupleku, so namreč po 22. uri pričeli prihajati številni od blizu in daleč, ki so si nadeli pustno masko.

»Pust je čas, ko si lahko privoščiš tudi tisto, kar v resnici nisi. Letos sem se našemila v kavbojko,« je poudarila Maja. Rojko pa pravi, da mu je glavni namen, da se obiskovalci zabavajo. »Če imajo, denimo, Markovci in Lancova vas svoje šotore in v njih pustovanja, je prav, da kaj takšnega pripravimo tudi v občini Duplek,« razmišlja Rojko.

In res, pustovanje se je razvilo v pravo zabavo, saj so se mladi in nekoliko manj mladi obiskovalci ob živi glasbi zabavali vse do sobotnih jutranjih ur. Sicer pa se je v občini Duplek zanimivo pustno dogajanje odvijali tudi v soboto popoldne, ko pripravljajo že tradicionalno pustno povorko, v torek pa pokop pusta.

Gabrijel Toplak
Manjkalo ni niti gostinske ponudbe.

Gabrijel Toplak
Številni so se zabavali tudi na plesišču.

Gabrijel Toplak
Pustnih mask res ni manjkalo.

Gabrijel Toplak
Med našemljenimi so se našli tudi takšni, ki se niso maskirali.