Truplo na balkonu

VIDEO: Je bila 18-letna manekenka Ivana umorjena na svingerski zabavi?

R.T.
10. 2. 2018, 09.54
Posodobljeno: 10. 2. 2018, 09.56
Deli članek:

Golo truplo 18-letne manekenke Ivane Smit so na začetku decembra 2017 našli na balkonu nebotičnika.

Instagram
Kaj je v ozadju Ivanine smrti?

Analiza je pokazala, da je imela 18-letna Nizozemka Ivana Smit, ki so jo našli mrtvo na balkonu nebotičnika v Malezijski prestolnici Kuala Lumpur, v krvi sledi alkohola in drog. Preiskovalci so sprva domnevali, da je šlo za tragično nesrečo, novi dokazi zdaj kažejo, da je vendarle šlo za grozljiv zločin.

Njeni starši so že od vsega začetka dvomili v teorijo o tragični nesreči, zaradi česar so najeli zasebnega detektiva, ki naj bi končno osvetlil dejanske okoliščine njene smrti. Očitno so bili njihovi dvomi utemeljeni, saj obstaja vse več dokazov, da je bila Ivana žrtev zločina. Rezultati druge obdukcije in posnetki nadzornih kamer namreč kažejo, da je bila manekenka umorjena.

Klub je zapustila z ameriškim parom

Ivana je pred smrtjo spoznala ameriški par, ki živi v dvajsetem nadstropju nebotičnika, v katerem so pozneje našli njeno truplo. Iz posnetkov nadzornih kamer je razvidno, da je 18-letnica klub, v katerem se je zabavala, zapustila s tem parom. Gre za 45-letnega bogatega poslovneža Alexandra Johnsona in njegovo soprogo Luno. Naslednji posnetek razkriva, kako je Ivano v dvigalo nebotičnika nesel Alexander, ki mu je nato sledila Luna. Ob približno 10. uri zjutraj je prišlo do tragedije, takrat naj bi Ivana padla z balkona, medtem ko so njeno golo telo, ki ni kazalo znakov življenja, pet ur pozneje našli na balkonu v šestem nadstropju.

Rezultati obdukcije so pokazali, da je imela v krvi sledi alkohola, ekstazija in amfetamina, hkrati pa je ameriški par preiskovalcem dejal, da ima za tisto obdobje alibi. Alexander trdi, da je v teh urah spal, medtem ko je njegova soproga v jutranjih urah v šolo peljala njuno hčerko. Zgodbo o nesrečni smrti je nato na glavo postavila ponovljena obdukcija, ki jo je izvedel nizozemski izvedenec Frank de Goot. Ta je na Ivaninem vratu odkril znake davljenja in zaključil, da v času padca ni bila več živa. Poleg tega na balkonu ob truplu niso našli nobenih sledi krvi.

»Na podlagi dokazov, zbranih v trem tednu, in drugih informacij, ki smo jih prejeli od izvedencev sodne medicine, lahko trdimo, da bi ta primer, če bi se zgodil v Združenem kraljestvu, preiskovali kot umor,« je dejal zasebni detektiv in nekdanji policist Mark Williams-Thomas, ki ga je Ivanina družina najela za neodvisno preiskavo hčerkine smrti.