ZAPLET

Pri prodaji smučišča Krvavec se močno zatika

Žiga Kariž
10. 2. 2018, 08.00
Deli članek:

Pri podpisu kreditne pogodbe za nakup RTC Krvavec se je zapletlo, rok za plačilo kupnine je spet prestavljen, vodstvo družbe pa se boji izčrpavanja podjetja.

Profimedia
Policija prosi za pomoč.

Zgodba o nakupu smučišča Krvavec se vse bolj zapleta. Slovensko javnost je najprej presenetilo dejstvo, da so za kupca smučišča izbrali Alpsko investicijsko družbo, ki je v posredni lasti podjetnika Janeza Janše. Ta je sredstva za nakup prejel od države, ki mu je morala zaradi zamudnega sojenja izplačati milijonsko odškodnino.

Zapletlo se je pri notarju

Odškodnina naj bi zadoščala za nakup smučišča, zapletlo pa se je pri refinanciranju dolgov. Kredit za to naj bi Janša dobil pri banki Intesa San Paolo, v zameno pa naj bi zastavil delnice ter tako premičnine kot nepremičnine RTC Krvavec. S takim načrtom se ne strinja trenutno vodstvo smučišča. Tako naj bi Srečko Retuznik, direktor RTC Krvavec, na notarskem naroku zavrnil podpis kreditne pogodbe in s tem onemogočil izpeljavo posla. Kot so sporočili iz družbe, se bojijo, da družba po spremembi lastništva ne bo poslovala kot dober gospodar in ne bo dosegala pozitivnega poslovanja, »kaj šele rasti in razvoja«.

sta
srečko retuznik

Napredek in razvoj

Kupec upravljavca enega najbolj priljubljenih slovenskih smučišč pa je na to odgovoril, da zagotavlja, da bo z razvojnimi načrti in skrbnim gospodarjenjem omogočil napredek, ohranil delovna mesta ter pripomogel k razvoju regije in turistični prepoznavnosti celotne Slovenije. Alpska investicijska družba se je tudi zavezala, da bo v času do zaključka transakcije zaposlenim in lokalnemu okolju ustrezno pojasnila usmeritve, ki jih bo RTC Krvavec zasledoval z novim lastnikom.

Nov rok za plačilo

Ker se je zaradi zapleta iztekel že večkrat podaljšani rok za plačilo kupnine za nakup 98,56-odstotnega lastniškega deleža v družbi RTC Krvavec, sta Alpska investicijska družba in zreški Unior sklenila nov aneks, s katerim se rok za izpolnitev vseh odložnih pogojev za izpolnitev pravnega posla podaljša do 16. aprila. Kot so pojasnili pri Uniorju, je v prodajnem postopku Alpska investicijska družba že večkrat izkazala, da ima na svojem transakcijskem računu v celoti zagotovljena lastna sredstva za nakup paketa delnic RTC Krvavec, ki je v lasti Uniorja.