Z neba padel Apache

Na stanovanjsko območje strmoglavil vojaški helikopter

S.R.
5. 2. 2018, 10.48
Posodobljeno: 5. 2. 2018, 12.09
Deli članek:

Japonski vojaški helikopter se je zrušil na poseljeno območje v mestu Kanzaki v japonski prefekturi Saga.

Profimedia
Strmoglavil je jurišni helikopter Boeing AH-64 - Apache.

Na stanovanjskem območju v mestu Kanzaki na zahodu Japonske je po strmoglavljenju jurišnega helikopterja japonske vojske zagorela ena hiša. S posledicami nesreče se je spopadalo več gasilskih brigad, terjala pa naj bi dve smrtni žrtvi. 

Helikopter naj bi strmoglavil le nekaj sto metrov od šole, otroci pa naj bi ostali nepoškodovani, poroča tiskovna agencija Reuters. 

Jurišni helikopter Boeing AH-64 - Apache, ki ga izdeluje družba Boeing, je strmoglavil med usposabljanjem japonskih oboroženih sil.

Kot poroča STA so tovrstni incidenti helikopterjev sicer pogosti na otoku Okinawa na jugu države. Tam so zabeležili več nesreč, sicer povezanih s helikopterji ameriške vojske. Nazadnje je njen helikopter zasilno pristal minuli mesec, pri čemer pa ni bil nihče poškodovan. Več incidentov so zabeležili tudi lani. Med drugim je z enega helikopterja na igrišče osnovne šole padlo osem kilogramov težko okno s kovinskim okvirjem, pred tem so del drugega helikopterja našli na strehi enega od vrtcev, po zasilnem pristanku na nekem polju pa je spet tretji helikopter zagorel.