Trčenje v Slovenski Bistrici

FOTO: Močno pijan obstal na tirih in dočakal vlak

S.R.
5. 2. 2018, 09.42
Posodobljeno: 5. 2. 2018, 10.08
Deli članek:

Vinjen 64-letnik je z vozilom obstal na tirih, zaradi česar je vanj trčil vlak.

PGD Slovenska Bistrica
Imel je veliko srečo.

Mariborski policisti so v soboto ob približno 14.30 posredovali v prometni nesreči v Slovenski Bistrici, do katere je prišlo, ko je 64-letnik obvozil spuščene zapornice na prehodu čez železniško progo in obstal na tirih, tedaj pa je vanj trčil vlak, sporočajo iz PU Maribor.

Voznik jo je k sreči odnesel le z lahkimi telesnimi poškodbami, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). 64-letnik bodo ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlak v avtomobil trčil tudi v Novem mestu 

PU Novo mesto
Nesreča v Novem mestu.

V petek okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča na prehodu ceste čez železniško progo v Šmihelu v Novem mestu, sporočajo iz PU Novo mesto. Policisti so ugotovili, da je 18-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo trčil v avtomobil, ki ga je vozil 53-letnik. Po trčenju je poškodovano in nevozno vozilo 53-letnega voznika obstalo na železniških tirih, vanj pa je trčil še potniški vlak. V nesreči se ni nihče poškodoval, 18-letnemu povzročitelju pa so policisti izdali plačilni nalog.

PU Novo mesto
Nesreča v Novem mestu.