Vroči kotel

Karneval čarovnic se je za najstnico spremenil v pekel

R.T.
5. 2. 2018, 08.42
Posodobljeno: 5. 2. 2018, 08.48
Deli članek:

Tradicionalni karneval v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg se je končali s hudimi posledicami za 18-letno obiskovalko, ki jo je medse zvlekla skupina v čarovnice oblečenih oseb.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sobotni karneval v nemškem mestu Eppingen se je za najstnico spremenil v pravi pekel. Ko je opazovala sprevod »čarovnic«, ki je za sabo vlekel voz s čarovniškim kotlom, so jo te nenadoma zvlekle v svoje vrste in jo dvignile nad vrelo vodo.

Nemški mediji so sprva poročali, da je skupina čarovnic mladenko v kotel dejansko tudi vrgla, vendar je danes nemška policija nekoliko natančneje pojasnila dogajanje. Kot kaže, je šlo le za tragično nesrečo, vse skupaj pa se je začelo v šali. Iz zaenkrat neznanega razloga, kot pravi policija, so noge mlade punce zdrknile v vrelo vodo v kotlu, pri tem pa je utrpela hude opekline po nogah vse od stopal do kolen, zaradi česar so jo s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Čarovniški karneval, na katerem se več sto ljudi preobleče v čarovnice, v mestu Eppingen od leta 2003 organizirajo na soboto pred pustnim karnevalom.