Razdejanje

Slovenski turisti razbijali po sobi

Si.R.
6. 1. 2018, 08.01
Posodobljeno: 6. 1. 2018, 08.07
Deli članek:

Burno praznovanje novega leta skupine slovenskih turistov v povsem novem predelu študentskega centra Nikole Tesle v Banjkaluki se je končalo s popolnim razdejanjem.

Arhiv
S fotografij je razvidno, da so razbiti vrata in miza.

Slovence so namestili v komercialne sobe študentskega doma, ki deluje povsem enako kot hotel, takšne pa so tudi cene za namestitev. »To je bilo sramotno. Takoj ko so prišli, bi jim morali očitno pojasniti, da ne morejo početi vsega, kar si želijo. Vso noč so kričali kot živina. Razbijanje z inventarjem pa je šlo čez vse meje,« so razlagali študenti, ki so za praznike ostali v domu in so od sproščenih dni imeli bore malo.  

Dekle enega od študentov je slednjega večkrat klicalo in se pritoževalo, da so Slovenci ves dan in noč glasni, loputajo z vrati in neprestano razgrajajo.

PREDČASNO SO MORALI DOMOV

Slovenski turisti so nato morali predčasno zapustiti študentski dom, predstavniki doma pa naj bi si ogledali in ocenili škodo. S fotografij, ki so jih poslali študenti, je razvidno, da so polomljeni vrata in miza, povedali pa so še, da so se omenjeni Slovenci neprimerno vedli tudi v središču mesta, kjer naj bi vinjeni nadlegovali ženske.