BREZ USMILJENJA

Umorjeni ženski z enakim imenom

uk
6. 1. 2018, 07.00
Deli članek:

Umora sta se zgodila v Houstonu in vse kaže, da ni šlo za naključje, ampak da se je morilec v prvem primeru zmotil.

arhiv
Ženski sta si bili neverjetno podobni, tako da je možno, da ju je morilec zamenjal.

Oktobra leta 2000 je Houston pretresel dvojni umor. Umorjeni sta bili 39-letna medicinska sestra Mary Morris in nekaj dni kasneje še 48-letna Marry Morris, ki je delala v banki. Čeprav policija ni nikoli potrdila, da sta umora povezana, pa le redkokdo verjame, da je šlo za naključje.

Ozadje

Obe ženski sta živeli v istem mestu in sta si celo bili nekoliko podobni, vendar ni nikakršnega podatka, da bi se kadarkoli srečali. In vse kaže, da je nekdo najel morilca, da bi se znebil ene, ta pa je pomotoma umoril napačno Mary Morris in nato svojo napako popravil. Nobena od žensk ni bila oropana, obe pa sta bili umorjeni v avtomobilu, načina umorov sta bila precej podobna.

arhiv
Bančnico Mary so našli v zažganem avtomobilu.

Umor 48-letne Mary

Mary je 12. oktobra leta 2000 odšla v službo v banko, a tja ni nikoli prispela. Njen mož Jay jo je poskušal priklicati, a je ni dobil, zato se je obrnil na policijo in jo prijavil kot pogrešano. Isti večer so očividci našli njeno truplo v zažganem avtomobilu. Identificirali so jo po zobeh. Detektiv Robert Tonry je dejal, da ni dvoma, da je šlo za umor, a ni bila oropana. Tako policija ni našla nobenega motiva za umor. Tudi družina nesrečne bančnice je dejala, da ne ve za nikogar, ki bi hotel umoriti nesrečno Mary.

Umor 39-letne Mary

Drugače pa je bilo z medicinsko sestro Mary Morris. Njeno truplo so prav tako v avtomobilu našli 16. oktobra istega leta. Morilec je medicinsko sestro pretepel in ustrelil. Obenem je nerodno poskušal prikazati, kot da je šlo za samomor, a je to policija takoj izključila, saj so na truplu našli znake upiranja in nasilja. Policija je na podlagi tega primera odkrila kar dva potencialna osumljenca. Prvi je bil Maryjin sodelavec, ki ji je večkrat grozil in je imel celo na svoji mizi z nožem vrezan stavek, da jo bo ubil. Drugi osumljenec pa je bil njen mož Mike Morris. Mary je na dan, ko je izginila, poklicala prijateljico Laurie in ji dejala, da je v trgovini videla moškega, ki jo je precej prestrašil. Povedala ji je, da se bo vrnila v službo, nato pa da bo odšla domov. Dvanajst minut kasneje je poklicala 911, med klicem pa jo je neznani storilec ugrabil in jo nato umoril.

arhiv
Nekateri preiskovalci so vendarle mnenja, da je šlo za naključje in da umora nista povezana.

Mike Morris

Policija je takoj osumila tako sodelavca kot njenega moža. Njen mož Mike je trdil, da je bil v času umora v kinu s hčerko, vendar ni želel opravljati poligrafskega testa, prav tako pa ni pustil, da bi policija zaslišala njegovo hčerko. Preiskava je tudi pokazala, da sta imela Mike in Mary precejšnje težave v zakonu in da ga je Mary prevarala. Mary je imela tudi močno zavarovalno polico, denar (700 tisoč dolarjev) pa je seveda dobil Mike. Preiskava je tudi pokazala, da je Mike v času umora poklical svojo ženo, pogovor pa je trajal kar štiri minute. Sam je trdil, da se žena ni oglasila. Trdil je, da je telefonsko podjetje, ki je izdalo podatke, da je govoril štiri minute, naredilo napako. Preiskovalci so domnevali, da je govoril z morilcem. Edina Maryjina stvar, ki je izginila, je bil njen poročni prstan, in ena izmed prič je kasneje dejala, da je videla, kako ga nosi njena hčerka, a je Mike dejal, da sta s hčerko našla prstan v hiši. Najeti morilci večkrat prinesejo prstan svoje žrtve kot dokaz, da je oseba v resnici umorjena.

Je mogoče, da bi šlo za dva različna morilca?

Preiskovalci niso nikoli potrdili kakršnekoli povezave med obema umoroma in mnogi verjamejo, da je vendarle šlo za naključje. Družini obeh žrtev po drugi strani verjameta, da je morilec v prvem primeru napravil napako. Vsekakor je eden izmed osumljencev tudi sodelavec medicinske sestre Mary, ki je za zdaj neimenovan, saj ga policija ni mogla povezati z umorom. Vendar naj bi moški izgubil službo prav zaradi Mary in obstaja več prič, ki so ga slišale, kako ji grozi s smrtjo. Nekateri preiskovalci so celo dejali, da imajo dokaze, da je bil vpleten v njeno smrt, vendar do danes moškega še niso aretirali. Prav zaradi nesodelovanja s preiskovalci in sumljivega telefonskega klica je osumljenec seveda tudi mož medicinske sestre. Preiskovalci verjamejo, da je najel plačanega morilca, a policija za zdaj tudi njega ni mogla povezati z umorom. Seveda pa je še zmeraj mogoče, da je dvojni umor pravzaprav naključje, čeprav policisti ne pomnijo, da bi kdaj prišlo do umora dveh oseb z istim imenom v obdobju enega tedna. Če je šlo za naključje, potem osumljenca za umor bančnice ni. Šest mesecev po njenem umoru je njem mož Jay dobil račun za ženino telefonsko kartico, in sicer za okoli 2000 dolarjev. Detektivi so izsledili 16-letno dekle iz Galvestona. Povedala je, da je našla torbico na parkirišču ene izmed trgovin, vendar torbice člani družine umorjene Mary niso prepoznali. Približno v tem času je Jay prejel tudi klic moškega, ki je želel govoriti z Mary. Moškega niso nikoli identificirali in za zdaj ni znano, ali je povezan s primerom. Vsekakor je prvi korak k razrešitvi primera identifikacija morilca ali morilcev, in čeprav je primer trenutno na mrtvi točki, pa še zdaleč ni zaključen.