Anton Šarec

Črna ovca družine Šarec

L.T.
5. 1. 2018, 19.30
Posodobljeno: 5. 1. 2018, 20.09
Deli članek:

Šarec je potrdil, da njegov bratranec »počne lumparije«. Tudi če bi ga kot predsednik republike pomilostil to ne bi zaleglo za dolgo.

Bobo
»Če je delal lumparije, tedaj mora biti tam, kjer je,« je o sorodniku dejal Marjan Šarec.
Anton je v polpreteklosti vsaj dvakrat stopil pred kranjske sodnike. Najprej so mu leta 2008 sodili zaradi suma ropa banke, zdaj se s tožilstvom pogaja. Bremeni ga obtožnica velike tatvine in združevanja v hudodelsko združbo.

Anton Šarec (55) je »res moj bratranec, tehnično gledano sicer ne, saj sem v družino posvojen,« razkriva kamniški župan Marjan Šarec in priznava, da je možakar že star znanec policije. »Z njim že dolgo nisem imel stikov, saj sploh ne vem, kje je.«

»Če je delal lumparije, tedaj mora biti tam, kjer je,« je Šarec dodal, ko smo ga opozorili, da je trenutno v priporu.

Od ropa banke do kraj avtomobilov

Anton Šarec je zaradi povratništva trenutno v priporu, njegovo ime namreč precej pogosto polni strani črne kronike. Leta 2008 so mu na kranjskem okrožnem sodišču sodili zaradi suma ropa banke, vendar so ga zaradi pomanjkanja dokazov oprostili. Anton Š. pa je pred kranjskega sodnika znova stopil lani, tokrat ga bremeni obtožnica velike tatvine v hudodelski združbi.

Anton Š. je skupaj z Mitjo Kernom in tretjeobtoženim Andrejem S., ki je med policijsko preiskavo preminil zaradi domnevnega uživanja droge flakka, osumljen kraje avtomobilov višjega cenovnega razreda. Združbo je organiziral in vodil Kern, ki je bil tudi lastnik podjetja Pemet, d. o. o., preko katerega naj bi dele ukradenih avtomobilov vgrajeval v poškodovana in karambolirana vozila.

PU Kranj
Hudodelska združba je kradla avtomobile in z njihovimi deli servisirala pokvarjena vozila.

Črna ovca družine

»Vem, da so se ukvarjali z avtomobili, on je pač vedno bil malce v zaporu in malce zunaj. Vsaka družina ima očitno kakšnega takega,« komentira Marjan Šarec in pojasnjuje, da s starejšim Antonom Š. nikoli ni imel tesnejših stikov, niti v otroštvu.

»Saj je še kar dolgo trajalo, da ste poklicali. Pričakoval sem, da bo kdo glede tega kaj povprašal že med kampanjo,« Šarec ni izgubil smisla za humor, »sem pa po pravici povedano pričakoval, da bo kdo kje napisal, da za predsednika kandidiram, da ga bom lahko pomilostil. To tako ne bi imelo smisla, saj bi bil kmalu spet notri (v zaporu)."