Po streljanju se je predal

54-letni morilec iz Maribora ostaja v pridržanju

G.G./STA
6. 10. 2017, 16.06
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 16.07
Deli članek:

Policisti so umora osumljenega Senada Softića privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je zoper 54-letnega Mariborčana odredil sodno pridržanje.

Facebook
Softić se je takoj po zločinu predal policistom.

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je pojasnil, da so kazensko ovadbo prejeli danes šele okoli 14. ure, ko je bil osumljeni priveden pred preiskovalnega sodnika. Ob tem je potrdil, da je bilo zoper njega za zdaj odrejeno sodno pridržanje, medtem ko bo priporni narok izveden predvidoma v soboto.

Pisali smo že o zločinu, ki se je zgodil v sredo popoldan na Titovi cesti v Mariboru. Po ugotovitvah kriminalistov je 54-letni Softić zaradi maščevanja iz ljubosumja načrtno pripeljal z osebnim avtomobilom po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil ter peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune. Sklepal je, da v avtu sedi njegova nekdanja žena, ki ga je lani zaradi nasilja prijavila policiji. Policija je tudi pokazala, kje v svojem domu ima spravljeno precejšnjo zalogo orožja. Orožje naj bi si Softić zazidal v prostor v steni, o čemer so se lahko policisti tudi prepričali; pri njem doma v bližini Ruške ceste so našli dve pištoli, revolver z naboji in okvirji ter več kratko in dolgocevnega orožja.

Softić je tako stopil k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letni sopotnik je strelnim ranam podlegel, 57-letni voznik pa je bil ustreljen v roko in se je umaknil v prostore bližnje stavbe, drugi sopotnik, star 38 let, na zadnjem sedežu pa ni bil poškodovan in je ostal v vozilu.

Napadalec se je po dejanju mirno predal policistom, zdaj pa se bo moral zagovarjati zaradi kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.