Zdravje

Z glasbo in Aspirinom nad bolečino

Oglasno sporočilo
6. 10. 2017, 16.30
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 16.37
Deli članek:

Vsakdo občasno občuti bolečino. Je del opozorilnega sistema našega telesa, ki ima tri milijone bolečinskih senzorjev. Opozarja nas, da z našim telesom nekaj ni v redu.

Da bi jo ustavili, kadar udari, milijoni ljudi po vsem svetu uporabljajo Aspirin®. Je učinkovit v boju z bolečino. Eden od načinov blaženja bolečine pa je tudi glasba.

Kako deluje glasba na naše telo

Moč glasbe je tako izjemna, da lahko v osebah izzove čustvene reakcije, kot sta žalost in sreča. V 50. letih 20. stoletja je Robert Monroe, slavni raziskovalec spremenjenih stanj zavesti, med preučevanjem možganske stimulacije odkril, da je mogoče s pomočjo specifičnih vzorcev binauralnih zvokov optimizirati in izboljšati možganske sposobnosti posameznikov1.

Kaj so binauralni zvoki? Vsako uho neodvisno zaznava zvoke, ki povzročajo različne učinke v različnih delih možganov. Informacije, ki jih sprejme uho, nato predelajo možgani. S primerjavo živčnih impulzov, ki jih proizvede uho, možgani interpretirajo vse vidike zvočnega vala. Med učinke teh zvokov sodijo spremembe v stanjih vznemirjenja in osredotočenosti ter spremembe na ravneh zavesti, ki kot odziv na te frekvence vodijo k večji senzorni integraciji. Rezultat je sproščenosti, zmanjšanje stresa, obvladovanje bolečine in boljše sanje. Rezultati študije iz 2016 so potrdili hipotezo, da se s poslušanjem avdio protokola s TBB zvokom učinkovito zmanjša doživljanje bolečine.2

Bayer je pred dnevi začel kampanijo proti bolečini, Aspirience. Vas zanima več? Pojdite na www.aspirience.si ali obiščite www. aspirin.si

Reference :
1. Llancafil Vicencio, N. (2013). EFECTOS DE LOS INFRASONIDOS EN LA CONDUCTA HUMANA. Licenciado. Universidad Austral de Chile, Facultad de Ciencias de la Ingeniería.
2. Zampi DD. Efficacy of Theta Binaural Beats for the Treatment of Chronic Pain. Altern Ther Health Med.2016;22(1):32-8.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

L.SI.COM.06.2017.1776