Krvava cesta

Emil z motorjem zapeljal v smrt

sa
12. 7. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Šestinpetdesetletni Emil S. je s svojim motorjem prehiteval počasi premikajočo se kolono vozil, potem pa je sledilo najhujše. Gre za letošnjo že 61. smrtno žrtev na naših cestah.

PGD Ilirska Bistrica
S ceste ga je odneslo na travnik, nato pa je trčil v drevo.

Na cestah je v tem času vse več motoristov. Seveda, lepo, sončno vreme z višjimi temperaturami na ceste privabi veliko ljubiteljev jeklenih konjičkov na dveh kolesih.

Mrtev na kraju

Zaradi nesreče je bil nekaj časa en pas ceste (proti Ilirski Bistrici) zaprt.

Na vožnjo s svojim motorjem Yamaha se je predvčerajšnjim malo pred četrto uro popoldne podal tudi 56-letni Emil S., domačin iz Ilirske Bistrice, ljubitelj motorjev, a na žalost je bila ta vožnja njegova zadnja. »Ob 15.48 je v naselju Topolc (občina Ilirska Bistrica) voznik motornega kolesa zapeljal izven vozišča ter zaradi poškodb umrl na kraju dogodka. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri prenosu umrle osebe do mrliškega vozila,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Izvedeli smo, da je motorist na ravnem delu ceste prehiteval kolono vozil, ki se je počasi premikala, pri čemer naj hitrosti vožnje ne bi prilagodil lastnostim ceste. V desnem nepreglednem ovinku je zapeljal naravnost na nasprotno smerno vozišče in nato na travnik pod nivojem ceste, kjer je med vožnjo po travnati površini trčil v manjše drevo. Poškodbe so bile za Emila prehude, zdravnica je lahko na kraju le potrdila njegovo smrt.

Google Maps
Tragična nesreča se je zgodila malo pred naseljem Topolc.

En vozni pas zaprt

Matej Ličan, poveljnik PGD Ilirska Bistrica, nam je povedal, da je na kraju posredovalo šest njihovih gasilcev (z dvema voziloma). Zaradi nesreče, ki se je zgodila malo pred začetkom naselja Topolc, je bil nekaj časa en pas ceste (proti Ilirski Bistrici) tudi zaprt. Gasilci so intervencijo zaključili okoli 18. ure.

Letos že 61 mrtvih

Letos je na slovenskih cestah (v nesrečah oziroma za posledicami teh) umrlo že 61 ljudi (67 v enakem obdobju lani). »Od tega je umrlo 13 voznikov motornih koles, en voznik mopeda in dva potnika na motornih kolesih,« je sporočila Vesna Drole, tiskovna predstavnica policije.