Pridržan

FOTO: Razkrili "vrtiček" 40-letnika, ki je napadel in poškodoval policista

T.L.
1. 6. 2017, 16.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V hišni preiskavi so policisti zasegli 174 sadik konoplje.

PP Žalec
Policisti so v hišni preiskavi zasegli 174 sadik konoplje.

Policisti Policijske postaje Žalec so v ponedeljek opravili hišno preiskavo pri 40-letnemu moškemu z območja Celja. Preiskovanec pa ni bil pretirano navdušen nad obiskom mož v modrem in se je med postopkom odvzema prostosti uprl, napadel policista, ga lažje poškodoval in poskušal pobegniti. Policisti so ga obvladali.

Sicer pa so policisti v hišni preiskavi zasegli 174 sadik prepovedane droge konoplja, ki jih je 40-letnik (v sodelovanju z 21-letnim moškim) gojil v posebej prirejenih prostorih stanovanjske hiše in v vrtnih lopah. Policisti so našli in zasegli še več pripomočkov za gojenje konoplje v notranjih prostorih.

Ni šlo za prvo preiskavo

Hišno preiskavo so decembra lani pri osumljencu opravljali tudi celjski policisti. Takrat so mu zasegli 119 konoplje in ga kazensko ovadili.

Tokrat so ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskus preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Preiskovalni sodnik je v sredo zanj odredil sodno pridržanje.