Iraški Rambo

VIDEO: Na iraško-sirsko mejo je prispel Abu Azrael, nočna mora džihadistov

S.R.
1. 6. 2017, 16.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nedavno je po spletu zaokrožil videposnetek slovitega poveljnika iraških šiitskih milic Abuja Azraela ali iraškega Ramba, kako se s svojo enoto kameri nastavlja na iraško-sirski meji.

Youtube/Zajem zaslonske slike
Abu Azrael ali Angel smrti.

Videoposnetek, ki je bil objavljen na spletnem mestu, povezanem z iraško šiitsko paravojaško enoto PMU, potrjuje, da je v regijo na iraško-sirski meji prispel Ayyub Faleh Hassan al-Rubaie, bolj poznan pod vzdevki »Abu Azrael«, »Iraški Rambo« ali »Angel smrti.« Abu Azrael je v boju proti teroristični skupini ISIS v Iraku med šiiti postal pravi zvezdnik.

Iz posnetka je razvidno, kako si s soborci ogledujejo gorovje Sinjar in območje, ki so ga paravojaške milice nedavno iztrgale iz rok džihadistov.

V ponedeljek se je prek zvočnega sporočila oglasil tudi Abu Mahdi al-Mohandis, drugi mož iraške PMU, in borcem čestital za njihov prihod na mejo med Irakom in Sirijo ter uspeh pri izgonu teroristov z Iraškega ozemlja.

Abu Azrael je bil med vladavino nekdanjega diktatorja Saddama Hussein aretiran in obsojen na smrt. Kljub temu mu je pred izvršitvijo smrtne kazni uspelo pobegniti. Vzdevek mu je nadelo iraško ljudstvo, glede na nekatere vire pa je sicer magister športne vzgoje, nekdaj pa naj bi bil tudi profesor na eni od Iraških univerz ter prvak v taekwondoju.

Ljudski heroj je s svojim prihodom poskrbel za znaten dvig morale in samozavesti med uporniškimi silami v Iraku.