Dramaljski psiho

Namesto znanca Ivana uzrl samega hudiča

ss
11. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na županijskem sodišču na Reki se je te dni nadaljevalo sojenje 22-letnemu Dinu Kulišku iz Dramalja pri Crikvenici, obtoženemu uboja in poskusa uboja.

Profimedia
Vzornemu kristjanu naj bi se »strgalo« kak mesec pred dogodkom (fotografija je simbolična).

Dvaindvajsetletni mladenič, ki so ga hrvaški mediji okronali za Dramaljskega psiha, je obtožen, da je 13. julija predlani v Crikvenici zaradi nekaj 100 evrov dolga za travo z nožem razmesaril znanca Ivana Jagodića, njegovo dekle Meriem Demo pa je huje ranil.

Županijsko sodišče na Reki je na zadnjem naroku nadaljevalo zasliševanje nekdanjih sojetnikov obtoženca v preiskovalnem zaporu, ki so po poročanju Jutranjega lista povedali, da se je Kulišek pogosto zastrmel v prazno in blebetal neumnosti. Ena od prič pa je razkrila, da mu je Kulišek zaupal, da je v kritičnem trenutku, ko je z nožem mesaril Jagodića, v njem videl hudiča. Za pokojnika se je sicer menda po Crikvenici govorilo, da je satanist.

Po uboju hladen kot špricar

V priporu se je Kulišek zastrmel v prazno in blebetal neumnosti. 

»Prišel je v povsem krvavi obleki in z nikomer ni želel govoriti. Nismo vedeli, zakaj je tukaj, a nam je iz poročanja medijev hitro postalo jasno. To nas je vznemirilo, zato je bil ponoči vedno kdo na straži, saj nihče ne ve, česa je sposoben,« je že na eni od prejšnjih obravnav povedal Dejan Glavan, eden od obtoženčevih sojetnikov v preiskovalnem zaporu. »Ko smo mu povedali, da ga čaka dolgoletna zaporna kazen, je mrtvo hladno odgovoril, da mu nič ne morejo, ker se bo branil z neprištevnostjo, da je še mlad in da še nikoli ni bil kaznovan,« je še dejal Glavan.

V glavi sliši čudne glasove

Zaslišani so bili tudi obtoženčevi prijatelji, ki so povedali, da prihaja iz verne družine in da je redno zahajal v cerkev, spremenil pa se je kak mesec pred dogodkom, ko naj bi ga zapustilo dekle. Zaprl se je vase, večinoma je molčal, nato pa nenadoma in iz zgolj njemu znanega razloga prasnil v bolesten smeh. »Govoril je, da v glavi sliši čudne glasove, ki ga preganjajo in zaradi katerih ponoči ne more spati, ter me spraševal, ali jih slišim tudi jaz,« je na sodišču povedal eden od Kuliškovih prijateljev iz otroštva.