Slepi prvak

Prišel s cvetjem in zabodel bivšo ženo

mv
10. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V srbskem mestu se je zgodil grozljiv umor. Osemindvajsetletni Miloš Čodanović je z več vbodi z nožem pred očmi njenih staršev umoril svojo bivšo soprogo Moniko Ikotić.

Reuters
Na njenem telesu so našli štiri globoke vbodne rane (fotografija je simbolična).

Miloš in Monika sta se po treh letih zakona ločila, a ostala v stikih. 

Čeprav policija pravi, da motiv za umor še ni znan, javnost pretresajo sporočila, ki jih je Miloš Čodanović pisal na svojem facebook profilu. Čodanović naj bi umor najavil večer prej. »Prosim prijatelje, da ne točijo solz na mojem grobu in da se od mene poslovijo s pesmijo,« je zapisal. In še: »Vse velike ljubezni imajo žalosten konec, zato tudi moja ne bo več dolgo z vami.«

Prišel je na obisk

Ikotićeva je bila mati dveh otrok iz prejšnjega zakona.

Policija je sporočila, da je slepega prvaka v metu krogle prijela zaradi suma umora in mu odredila oseminštirideseturni pripor. Čodanoviću očitajo, da je po krajšem prepiru svoji nekdanji ženi z nožem povzročil hude vbodne rane. Osemindvajsetletnik naj bi v hišo svoje bivše žene prišel na obisk, kar, kot pravijo Monikini starši, ni bilo nič nenavadnega. Bivši ženi naj bi tedaj celo podaril šopek rož. »Takrat se je vnel krajši prepir in zaslišala sem krike. Ko sem pritekla v kuhinjo, sem videla Miloša, kako z nožem zabada mojo hčer,« je pretreseno dejala Monikina mati Julijana, ki je pri poskusu reševanja hčere tudi sama dobila vbodno rano v predel zapestja. Triinštiridesetletno Moniko Ikotić so brez znakov življenja pripeljali v subotiško splošno bolnišnico, kjer so jo takoj začeli oživljati. Zabodena je bila v levo roko, podlahti, levi del prsnega koša ter pod zatilje. Ker so bile rane prehude, ji ni bilo pomoči in Ikotićeva je umrla.

Uspešen športnik

Miloš Čodanović je bil večkratni regijski in državni prvak v metu krogle.

Znanci Ikotićeve in Čodanovića pravijo, da so sprva, na podlagi zapisov na družbenem omrežju, sklepali, da Miloš samo išče pozornost, in da jih je umor povsem presenetil. Monika naj bi dobro skrbela za Miloša, ki je imel težave z vidom, do bivše žene pa sicer ni kazal znakov nasilja. Čodanović je že od rojstva skoraj slep, a ga to ni ustavilo pri doseganju športnih ciljev. Postal je večkratni prvak Srbije v metu krogle.