Obtožuje ga nasilja

Manekenka Jasmina: "Strah me je za moje življenje!"

lt
22. 1. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sarajevska lepotica se je dramatično razšla s svojim fantom. Obtožila ga je, da postane nasilen, ko se »navleče« kokaina.

Bobo
Svojega bivšega obtožuje, da zadet od kokaina postane nasilen (fotografija je simbolična).

Dalj časa je bila žrtev nasilja v romantični zvezi, trdi sarajevska manekenka Jasmina Gutošić glede svojega odnosa z Damirjem Kurtagićem, ki se je dramatično zaključil pred pol meseca. Za bosanski medij je razkrila, da jo je Kurtagić za novo leto pretepel in potisnil po stopnicah. Po njenih navedbah je bil hitro priveden na policijsko postajo, vendar je bil prav tako hitro izpuščen na prostost.

Drama v stanovanju

Druga plat

Kurtagić trdi, da je njegovo nekdanje dekle odvisno od tablet in da ji možgani ne delujejo več, saj poje kar 30 tablet dnevno. Pravi, da jo je vrgel na cesto, ker mu je razbila celotno stanovanje. Po njegovih besedah so se tri njene pretekle zveze končale s prijavo policistom. Grožnje »Čakal te bom pred stavbo« Gutoševićeva Kurtagića obtožuje, da ji je rekel: »Čakal te bom pred stavbo, da te bom ubil.« Zaradi tega je v skrbeh za svojo varnost. Če se ji bo kaj zgodilo, bo po njenih besedah jasno, kdo je storilec.

Gutošićeva zvezo s Kurtagićem opisuje kot burno in večkrat prekinjeno zaradi prepirov in nasilja. Zaradi Damirja je zapadla v depresijo, saj jo je nenehno žalil in poniževal. Zavedala se je sicer njegovega propadlega zakona, iz katerega mu je ostala 11-letna hčerka, vendar pa ne tega, kakšen pekel lahko nastane iz njune zveze.

»Vedela sem, da so ga v Nemčiji zaprli zaradi drog, a nisem želela kopati po njegovi preteklosti. Že dalj časa me je pretepal, vendar ga nisem ovadila. Pogum sem zbrala po tem, ko me je pretepel za novo leto. Odšla sem na policijsko postajo Novi grad in ga kljub strahu ovadila. To sem sicer storila 10 dni po dogodku, a le zaradi strahu,« trdi Gutošićeva.

»Ko 'šmrka' kokain, postane nasilen«

Po navedbah manekenke je prepir izbruhnil, ko se je želel Kurtagić za novo leto »okrepčati« s prepovedanim belim praškom – kokainom. »Protestirala sem. Ko 'šmrka' kokain, postane nasilen, in to sem vedela. Šli smo do njegovega stanovanja, kamor je prišla tudi moja prijateljica in dva njegova prijatelja. Damir je začel žaliti mojega očeta. Začela sem jokati, on pa je s svojima prijateljema šel pred blok. Spotaknila sem se ob mizo in pri tem polomila več kozarcev. Prijateljica mu je po telefonu povedala, v kakšnem stanju sem, on pa se je odzval s psovanjem moje matere. Potem je prišel gor, me udaril z roko in me potisnil po stopnicah.«