Prometna nesreča

Voznica trčila v tovornjak in umrla na kraju nesreče

M.K.
28. 12. 2016, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V prometni nesreči na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Tepanje v smeri proti Ljubljani, je življenje izgubila voznica osebnega avtomobila.

PGD Slovenske Konjice
Voznica je umrla na kraju nesreče. Iz vozila so jo izrezali gasilci.

Po ugotovitvah policistov je 61-letna voznica, doma iz Celja vozila osebni avtomobil, znamke Peugeot 206, po avtocesti A1, izven naselja Vrhole, iz smeri Maribora proti Ljubljani. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je ob 11.48 približno 2 km pred Cestninsko postajo Tepanje, kjer vozišče poteka v blagem levem ovinku, na desnem prometnem pasu trčila v zadnji del priklopnega vozila, ki ga je s tovornim vozilom (oboje slovaških registrskih oznak) vlekel 49-letni voznik, državljan Slovaške. Po trčenju je z osebnim avtomobilom zapeljala v levo, na prehitevalni pas, kjer je s sprednjim levim bočnim delom trčila v zaščitno kovinsko ograjo, ustavila pa se je na prehitevalnem pasu šele po približno 200 metrih, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Voznica osebnega avtomobila je ostala na voznikovem sedežu, pripeta z varnostnim pasom, ukleščena v vozilu. Iz vozila so jo izrezali gasilci.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane dalj časa zaprta, promet pa je bil preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.