Kako je zbežal?

Prijeli 40-letnega Tunizijca, ki je bil v stiku s teroristom Anisom Amrijem

G.G.
28. 12. 2016, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nemški kriminalisti so prijeli 40-letnega Tunizijca, ki ga sumijo, da je rojaku Anisu Amriju pomagal pri izvedbi terorističnega napada v Berlinu ali pri njegovem begu.

Profimedia
Anis Amri ob zaprisegi Islamski državi.

Spiegel na svoji spletni strani navaja, da je policija dopoldne v Berlinu pridržala 40-letnega državljana Tunizije. Preiskali so njegovo stanovanje in poslovne prostore na območju Templehofa. Na sled so mu prišli potem, ko so preverili Amrijeve telefonske pogovore.

Spomnimo. Anis Amri je prejšnji ponedeljek s tovornjakom zapeljal med stojnice na božičnem sejmu na Breitscheidplatzu v Berlinz. Umrlo je 12 ljudi, 49 pa je bilo poškodovanih. Amri je nato uspel zbežati v Francijo, od tam pa z vlakom v Italijo. V Milanu sta ga v petek zasačila policista in ustrelila.

Iz Nemčije na Nizozemsko?

Medtem so v Amrijevem nahrbtniku našli nizozemsko kartico SIM, poroča italijanski dnevnik La Repubblica. Ni še jasno, ali je Amri potoval na Nizozemsko, ko je zbežal iz Berlina, ali je kartico dobil kako drugače. Napad se je zgodil 19. decembra, kartice SIM pa so prodajali med 20. in 22. decembrom v trgovinah v nizozemskih mestih Zwolle, Breda in Nijmegen.