Počitnice

Adijo, 2016: parlamentarci so vam že pomahali v slovo

R.T.
28. 12. 2016, 15.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

"Podarili" so 2. januar, sami pa na zimskih počitnicah do 10. januarja. V torek so se začele zimske parlamentarne počitnice, ki bodo trajale do vključno 9. januarja prihodnje leto.

Primož Lavre
Šli so na počitnice. Ali so zaslužene ali ne bodo odločali volivci.

Naši izbranci decembra že precej zgodaj  potegnejo črto pod tekočim letom, medtem ko imajo državljani možnost, da do zadnjega dne v letu - nekateri pa tudi na novo leto - opravljajo svoje delo.

Seje so trajale 80 dni

In kaj se je letos dogajalo v državnem zboru? Pred božičnimi prazniki je bilo na spletni strani DZ objavljeno pregledno poročilo o delu državnega zbora v letu 2016. Na kratko: v letu 2016 je DZ opravil 26 sej, in sicer 11 rednih in 15 izrednih sej, v skupnem trajanju 80 dni oziroma 631 ur in 34 minut z 279 točkami dnevnega reda.

Več o delu naših parlamentarcev si lahko preberete v poročilu na povezavi.

Državni zbor je sprejel 106 zakonov in 97 aktov. 

"Praviloma" ne zasedajo do vključno 9. januarja

Kakorkoli že, za parlamentarce je leto 2016 že preteklost in do vključno 9. januarja prihodnje leto bodo v skladu s poslovnikom državnega zbora zanje trajale zimske parlamentarne počitnice. Kot sporočajo iz državnega zbora, v tem času "državni zbor in njegova delovna telesa praviloma ne zasedajo".  

Službe državnega zbora, ki med letom opravljajo strokovna, administrativna in druga opravila ter tehnične naloge, zagotavljajo v času parlamentarnih počitnic dežurstvo, zato na vsa vprašanja državljanov, medijev in javnosti ne bodo odgovarjali "tako hitro kot sicer," sporočajo iz DZ. V tem času tudi ni vodenih ogledov in obiskov državnega zbora.