Policija sporoča

Vedo, odkod hudo poškodovanemu 14-letniku nevarna pirotehnika

T.L.
28. 12. 2016, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Več različnih kosov pirotehničnih izdelkov je kupil od 20-letnega osumljenca z območja Šentjurja.

Foto: UKC Ljubljana
Mladoletnik je v eksploziji ostal brez rok.

Po novici in fotografijah, ki so pretresla Slovenijo in prikazovala izjemno hude poškodbe 14-letnega fanta z območja Šentjurja, ki se je poškodoval s pirotehničnim izdelkom, so policisti ugotovili, kje je kupil pirotehniko.

Policija je ugotovila, da je poškodba nedvomno posledica ravnanja z eksplozivnimi sredstvi, natančneje s prepovedanim pirotehničnim izdelkom. Ugotovili so, da je mladoletnik več različnih kosov pirotehničnih izdelkov kupil od 20-letnega osumljenca z območja Šentjurja, ki je tovrstne izdelke prodal tudi več drugim osebam, med katerimi so bili tudi mladoletniki. 

V celotni preiskavi omenjenega dogodka so policisti zasegli skupaj več kot 3500 kosov različnih pirotehničnih izdelkov. Policija preverja okoliščine, po katerih naj bi 20-letnik večjo količino pirotehničnih izdelkov kupil na ljubljanskem območju in jih nato nameraval preprodati naprej. 

Celjski kriminalisti v omenjenem primeru obravnavajo suma storitve kaznivih dejanj povzročitev splošne nevarnosti in nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.