Detomor

Oče pretepel in zadavil svojo desetmesečno hčerko

R.T.
28. 12. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bosno in Hercegovino pretresa grozljiv zločin, ki se je pripetil v okolici Sarajeva. Ko je oče deklico pripeljal v bolnišnico, ni več kazala znakov življenja.

Profimedia
Slika je simbolična.

Mlajšega moškega iz mesta Breza v okolici Sarajeva so danes aretirali zaradi utemeljenega suma, da je ubil svojo desetmesečno hčerko, je po poročanju lokalnih medijev potrdila tamkajšnja policija.

Moški, katerega identiteto je policija razkrila samo z objavo začetnic imena A. B. naj bi po doslej dostopnih informacijah zadušil nemočno deklico v družinskem domu, motiv tega strašnega zločina pa še ni znan.

»Aretirana oseba je v celoti priznala izvršitev kaznivega dejanja, za katerega se jo bremeni,« je navedeno v obvestilu za javnost, ki ga je posredovala tamkajšnja policija.

Lokalni mediji so pozneje objavili, da je storilec zločina 28-letni Adis Bećirbašić. Skupaj z njegovo ženo N. B. sta v ponedeljek zvečer v zdravstveni dom v Brezi pripeljala svojega otroka, ki ni kazal znakov življenja. Zdravniki so o tem takoj obvestili policijo, zatem pa je bila v sodelovanju z okrajnim tožilstvom sprožena preiskava, v kateri so ugotovili, da naj bi oče ubil lastnega otroka.

Podrobnosti obdukcije trupla deklice, s katero naj bi ugotovili več okoliščin njene smrti, bodo kmalu znane. Kot piše časnik Oslobođenje, pa se domneva, da naj bi bila deklica najprej pretepena, potem pa naj bi jo zadušili, domnevno z odejo.