Umrli zaradi malomarnosti?

Policija: Zaradi smejalnega plina umrla še dva bolnika

T.L./M.K./STA
7. 12. 2016, 17.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Obstaja velika verjetnost, da sta med postopki oživljanja zaradi smejalnega plina umrla še dva bolnika, so razkrili na policiji.

STA
V sobi za reanimacijo je iz priključka za kisik pritekal smejalni plin. (Slika je arhivska.)

V Novi Gorici so kriminalisti razkrili nekaj novih podrobnosti o smrtih v šempetrski urgenci, v kateri je  - kot je v javnosti veljalo do danes - vsaj ena oseba umrla. Zdaj so policisti dejali, da obstaja velika verjetnost, da sta med postopki oživljanja zaradi smejalnega plina umrla še dva bolnika, je povedal Marino Pangos, vodja novogoriških kriminalistov. To pomeni, da naj bi zaenkrat zaradi malomarnosti umrli trije ljudje.  

Strokovno mnenje je potrdilo ustreznost medicinskih postopkov v šempetrski bolnišnici, zato policija medicinskemu osebju ne očita odgovornosti

STA
Vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Nova Gorica Marino Pangos in Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi PU Nova Gorica.

Pangos je ponovil, da je ovadenih sedem osumljencev, ki so ovadeni že v prvi kazenski ovadbi. Gre za kazniva dejanja, ki so storjena iz malomarnosti, zanje pa je zagrožena kazen do osmih let zapora.

Večji del preiskave je zaključen, je sicer povedal Pangos.

Predsednica sveta šempetrske bolnišnice šokirana zaradi ugotovitev kriminalistov

V šempetrski bolnišnici se bodo na ugotovitve kriminalistov, da naj bi na urgenci zaradi smejalnega plina umrla še dva bolnika, najverjetneje odzvali v četrtek. Je pa predsednica sveta bolnišnice Anita Manfreda za STA dejala, da je šokirana zaradi ugotovitev. Na ministrstvu za zdravje z ugotovitvami kriminalistov še niso seznanjeni.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc se zavzema, da vsak neljubi dogodek doživi epilog. "Samo tako lahko krepimo zaupanje državljanov. Zato je zdaj na potezi sodišče," so sporočili z ministrstva za zdravje in dodali, da dogodek v šempetrski bolnišnici še enkrat obžaluje.

Kot so še dodali na ministrstvu, kriminalistična preiskava še poteka, je pa policija podala kazensko ovadbo za sedem oseb, med katerimi ni medicinskega osebja in ne zaposlenih na ministrstvu za zdravje.