Električni udar

Za dojenčico usodna igra s telefonskim polnilnikom

S.R.
7. 12. 2016, 16.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Kazahstanu je zaradi električnega udara umrla deklica, potem ko so jo starši pustili, da se igra s kablom telefonskega polnilnika.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Grozljiv incident se je zgodil v mestu Aktau v Kazahstanu.

Mati neimenovane dojenčice je spala, medtem ko se je sama v njeni bližini igrala s poškodovanim kablom telefonskega polnilnika. Da je z deklico nekaj hudo narobe, je spoznala šele ko se je zbudila in opazila, da je ta povsem tiho. Takoj jo je obrnila ter opazila, da ne diha. Zavila jo je v odejo in jo nemudoma peljala v bolnišnico, kjer pa je zdravniki več niso mogli rešiti. Potrdili so, da je dojenčica umrla zaradi električnega udara, na njeni ročici pa so bile jasno vidne opekline.

Neimenovan družinski prijatelj je dejal, da se je deklica igrala s kablom polnilnika. »Očitno ga je vstavila v usta in ga začela gristi,« je dodal. Domneva se, da ga je s tem poškodovala, posledično pa jo je streslo. Trenutno ni podatkov o morebitni policijski preiskavi incidenta.

V začetku leta je med kopeljo, ko je ob tem polnila svoj mobilni telefon, do smrti streslo tudi 14-letno deklico iz Moskve.