Hitri in drzni

Pijan in omamljen bežal pred policijo

ss
22. 9. 2016, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ljubljanski policisti so voznika mercedesa lovili od krožišča v Tomačevem do Brodarjevega trga v Fužinah. Moški je vozil rahlo pijan, teste na mamila pa je odločno odklonil.

STA

Policisti postaje prometne policije so v torek okrog 20.30 pri Tomačevem iz civilnega službenega vozila opazili voznika osebnega vozila znamke Mercedes Benz, ki je z veliko hitrostjo prehiteval po odstavnem pasu ...

Nataša Pučko, PU Ljubljana: "Kršitelj je odločno odklonil odrejeni strokovni pregled na mamila."

Policista sta zapeljala za mercedesom in ga na izvozu za Zaloško cesto ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali, na kar pa se je voznik požvižgal in s pospešeno hitrostjo nadaljeval svojo pot – do Brodarjevega trga v Fužinah, kjer ga je policiji končno uspelo zaustaviti.

Teste na drogo odklonil

Vozniku so zaradi vratolomne vožnje odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,2 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bil uporabljen indikator na prisotnost prepovedanih drog in test je bil pozitivem, medtem ko je »hitri test na mamila« kršitelj odklonil.

Po postopkih pridržan

Odločno je moški odklonil tudi strokovni pregled, zaradi česar so mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje, odvzeli vozniško dovoljenje in odredili pridržanje, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.